MedWatch

Medie: J&J kendte til asbest i babypudder i årtier

Johnson & Johnson har vidst i flere årtier, at der i nogle tilfælde var asbest i selskabets babypudder. Det skriver Reuters, som har gennemgået fortrolige dokumenter.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Mel Evans

Den amerikanske medicinalgigant Johnson & Johnson bliver fredag sendt ned i dybet i S&P 500-indekset med et fald på 7,9 pct. til 136,14 dollar.

Faldet kommer, efter at nyhedsbureauet Reuters har kunnet afsløre, at medicinalkæmpen i årtier vidste, at der i nogle tilfælde var asbest at finde i selskabets babypudder.

Nyhedsbureauet har gennemgået interne memoer, dokumenter og andre fortrolige dokumenter, som har vist, at selskabet kendte til tilstedeværelsen af små mængder af asbest i sine produkter så tidligt som i 1971.

Johnson & Johnson har ifølge Reuters kæmpet med omkring 6000 sager, hvori det påstås, at blandt andet selskabets babypudder har været skyld i kræft i æggestokken.

I juli blev medicinalgiganten ifølge Wall Street Journal dømt til at skulle betale 4,69 mia. dollar i erstatning til 22 kvinder og deres familier, der har beskyldt selskabets ikoniske babypulver for at give kræft i æggestokkene på grund af indhold af asbest.

Amerikansk domstol opretholder tocifret milliardbøde til J&J

Johnson & Johnson dømt til at betale 30 mia kr i erstatning til 22 kvinder

Anklage: J&J kendte til risiko for asbest i babypudder  

Mere fra MedWatch

Sydbank-analytiker: Positivt at Bavarian Nordic-aktiesalg klares hurtigt

Det er positivt, vurderer analytiker i Sydbank, at Bavarian Nordic allerede om en uge regner med at kunne præsentere resultatet af det udbud, selskabet tidligere mandag offentliggjorde, som skal sikre finansiering af et fase 3-studie med en vaccinekandidat mod RS-virus i første halvår 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier