MedWatch

Biogen dropper genterapi til 970 mio kr mod øjensygdom

Biogen har opsagt et samarbejde med firmaet Applied Genetic Technologies, som førstnævnte ellers har brugt 970 mio. kr. på, og som skulle have udviklet en genterapi mod en sjælden øjensygdom.

Foto: Martin Havtorn Petersen/MedWatch

Medicinalselskabet Biogen har revet sin kontrakt med en partner over, efter at et fællesprojekt om at udvikle en genterapi mod en sjælden øjensygdom er slået fejl.

Det skriver branchemediet Fiercebiotech.

Biogen og Florida-baserede Applied Genetic Technologies indgik et samarbejde i 2015 om at udvikle genterapien, og siden har Biogen hældt 970 mio. kr. i partnerskabet.

Applied Genetic Technologies havde derudover mulighed for at modtage milepælsbetalinger, der kunne bringe det samlede beløb op over 6 mia. kr.

Men nu har Biogen altså skrottet samarbejdet, da genterapien i et fase 1/2-studie ikke viste nogen effekt.

Biogen giver derfor rettighederne til fem kliniske og prækliniske projekter tilbage til Applied Genetic Technologies.

Genterapien skulle efter planen have behandlet den sjældne øjensygdom XLRS (x-linked retinoschisis) og bar det noget knudrede navn rAAV2tYF-CB-hRS1.

Medicinalfirmaer skrotter midler i stor stil: Omkostninger er blevet for store 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier