MedWatch

Genmab indsender ansøgning i Japan og får 13 mio kr fra partner

Genmab har søgt om at få godkendt Darzalex som førstelinjebehandling mod knoglemarvskræft i Japan, og det udløser en lille milepælsbetaling til selskabet.

Foto: Tuala Hjarnø/Genmab

Genmab-partneren Janssen har indleveret en tillægsansøgning til de japanske sundhedsmyndigheder for anvendelse af det Genmab-udviklede kræftmiddel Darzalex til førstelinjebehandling af knoglemarvskræft i en kombination med tre andre midler.

Det skriver Genmab i en pressemeddelelse.

Ansøgningen gælder for patienter, der ikke er egnede til stamcelletransplantation.

Darzalex er tidligere blevet godkendt til førstelinjebehandling i Europa i samme kombination, som omfatter Takedas Velcade samt midlerne melphalan og prednisone.

Indsendelsen, som er baseret på data fra fase 3-studiet Alcyone, udløser en milepælsbetaling fra Janssen til Genmab på 2 mio. dollar (13 mio. kr.).

Janssen har siden august 2012 haft en global licens til udvikling, fremstilling og kommercialisering af Darzalex, mens Genmab får licensbetalinger af salget og ligeledes milepælsbetalinger som i dette tilfælde med den indleverede tillægsansøgning.

Genmab-partner og britisk universitet skal muliggøre lynproduktion af vacciner 

Genmab laver nyt bonusprogram på 160 mio. kr. 

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Patientdata fra den 'virkelige verden' dokumenterer langtidsvirkning af vacciner fra ALK

I det største studie nogensinde af sin art dokumenterer patientdata fra den 'virkelige verden' langtidsvirkning i op til ni år af vacciner fra ALK. Hidtil har det ikke været muligt at vise i almindelige kliniske studier, hvor opfølgningsperioden er kortere, og den ny viden kan blive en krumtap i ALK’s dialog omkring pris og tilskud med myndigheder og betalere.   

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier