MedWatch

Dansk medicineksport runder 100 mia kr

Det går så godt med eksporten af lægemidler fra Danmark, at den nu ventes at runde et skarpt hjørne og overstige 100 mia. kr.

Ida Sofie Jensen, adm. direktør i Lægemiddelindustriforeningen (Lif) kan glæde sig over, at den danske medicineksport ser ud til at runde 100 mia. kr. på et år. | Foto: Lif

Efter en række år med stærk vækst ventes eksporten af dansk medicin for første gang at krydse 100 mia. kr. i værdi på et år.

Det skriver Finans.

Når branchen runder det skarpe hjørne, understreger det biotek og medicin som vigtige aktører i dansk økonomi, og samtidig sætter det andre branchers betydning for den danske velstand i relief. Eksempelvis eksporterer dansk landbrug for 32 mia. kr. grise i 2017.

"Det er super flot, at vi nu rammer det magiske tal på 100 mia. kr., som endda er konservativt. Danmark er nu et life science-land, og det bedste af det hele er, at det kommer på baggrund af stigende levestandard verden over," siger Ida Sofie Jensen, administrerende direktør i Lægemiddelindustriforeningen (Lif) til Finans.

Hun regner samtidig med, at fremgangen vil fortsætte, fordi den danske branche i dag er global og derfor bedre kan udnytte potentialet sammenlignet med for syv-otte år siden, da sektoren var mest rettet mod det europæiske marked.

Jarlov tror ikke på minister for life science-branchen 

Frihandelsaftale kan sætte yderligere fart på dansk medicineksport til Sydamerika 

Ny frihandelsaftale åbner for mere eksport af medicin til Japan 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier