MedWatch

FDA følger EMA til Amsterdam

De amerikanske lægemiddelmyndigheder flytter en europæisk afdeling til Amsterdam, hvor også det europæiske agentur får hjemme efter brexit.

Foto: /ritzau/AP/Andrew Harnik

Amerikanske Food & Drug Administration, FDA, følger i EMAs fodspor og rykker en lokal repræsentation fra London til Amsterdam, skriver branchemediet Endpoints.

Det sker for fortsat at sikre et tæt samarbejde med de europæiske myndigheder om blandt andet inspektioner af europæiske lægemiddelvirksomheder, hvor amerikanerne netop har anerkendt den danske Lægemiddelstyrelses kompetancer.

Foruden et konto et London er FDA repræsenteret i Bruxelles,

"Ved at have et kontor i både Bruxelles og London (snart Amsterdam) kan vi bedre udnytte vores ressourcer og samarbejde med vores regulatoriske partnere om højrisiko-virksomheder over hele verden, der sælger fødevarer og medicin i både Europa og USA. Faktisk kommunikerer vi nu dagligt med vores europæiske modpart," skriver to højstående FDA-ansatte i et indlæg på agenturets hjemmeside.

Storbritannien forlader 29. marts 2019 EU-samarbejdet.

EU's 27 udenrigsministre besluttede i november 2017, at det europæiske lægemiddelagentur ved udgangen af marts 2019 flytter til Amsterdam, som konsekvens af brexit.

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier