MedWatch

Trump vil fjerne statsligt tilskud til visse lægemidler

Hvis Donald Trumps regering kommer igennem med en ny plan for Medicaid og Medicare, der blandt andet skal hindre prisstigninger på udvalgte lægemidler, kan det ramme en række store medicinalproducenter, heriblandt Lundbeck.

Foto: Ritzau Scanpix/AP Polfoto/Evan Vucci

I et nyt forslag lægger de amerikanske centre for Medicare og Medicaid (CMS) op til at droppe beskyttelsen af visse lægemidler, eller lade forsikringsselskaberne benytte såkaldt step therapy - hvor patienterne skal starte på de billigste medikamenter først. Alt sammen i et forsøg på at tvinge medicinalselskaberne til at holde bedre styr på priserne.

Det skriver Bloomberg.

Hvis forslaget går igennem, som fremlagt, kan det ramme en række medicinalselskaber. For hvis et lægemiddel falder ind under en af de beskyttede kategorier, skal de private Medicare-planer dække behandlingen.

Det giver lægemiddelselskaberne en stærk startposition i forhold til at forhandle priserne, og det er en sikkerhed, som Trump-administrationen gerne vil fjerne, sådan at et produkt kan miste sin beskyttede status, hvis prisen stiger for meget.

Således står eksempelvis Gilead, Astrazeneca, GlaxoSmithKline og Roche til at blive ramt, da myndighederne lægger op til, at midler kan blive fjernet inden for hiv-, kræft- og antidepressiv medicin, alle tre lukrative områder for medicinalindustrien i USA. Og også et område som Lundbeck er aktiv i.

Det er ikke første gang, at man har forsøgt at pille ved de beskyttede lægemiddelklasser. Under præsident Obama forsøgte administrationen sig også med at indsnævre alle antallet, men droppede planerne igen efter voldsom kritik fra diverse patientorganisationer.

Pfizer trodser Trump - på vej med prisforhøjelser

Medicinalselskabernes aktier stiger på lammet Trump

Trump foreslår prishug på medicin: USA skal følge andre landes priser 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier