MedWatch

Novos diabetespille slår Victoza i japansk studie

Novos Nordisks diabetespille semaglutid slår i den højeste dosisudgave også Novos egen GLP-1-analog, Victoza, målt på vægttab og blodsukkerkontrol.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Novo Nordisks diabetespille, semaglutid i tabletform, har vist effekt i japanere og slår i den højeste dosisudgave også Novos egen GLP-1-analog, Victoza, målt på vægttab og blodsukkerkontrol.

Det viser Pioneer 9-studiet, der er del af Novos store fase 3-program Pioneer, der skal sikre den nødvendige dokumentation til at understøtte en markedsføringsgodkendelse til oral Semaglutid.

I studiet blev 243 japanere med type 2-diabetes opdelt i fem grupper, der fik enten Novos diabetespille i doserne 3, 7 og 14 milligram eller placebo eller Victoza.

Studiet opfyldte sit primære mål og viste efter 26 ugers behandling statistisk signifikante reduktioner i langtidsblodsukkeret, HbA1C, med semaglutid i tabletform i alle dosisudgaver målt op mod placebo, som er et andet navn for snydemedicin.

Desuden opnåede gruppen, der fik den højeste dosis på 14 milligram en statistisk signifikant større reduktion i langtidsblodsukkeret sammenlignet med Victoza i en udgave på 0,9 milligram. Victoza kommer også i en højere dosisudgave på 1,8 milligram, som dog ikke er godkendt i Japan.

Efter 52 uger opnåede semaglutid i tabletform tilsvarende resultater, dog var forbedringen sammenlignet med Victoza ikke længere statistisk signifikant.

Den højeste dosisudgave gav i øvrigt de japanske type 2-diabetikere et vægttab på 2,8 kilogram efter 52 uger mod et vægttab på 1 kilogram med placebo og en vægtstigning på 0,4 kilogram med Victoza. Resultatet er statistisk signifikant i semaglutids favør.

Pioneer 9-studiet er det niende succesrige studie i fase 3-programmet, der tæller i alt ti studier med semaglutid i tabletform. Tilbage er alene Pioneer 6-studiet, der imødeses med spænding, da det ser på hvilke hjerte-kar-effekter, der er ved brug af midlet.

Novo Nordisk tester næste generation af GLP-1 i tabletform

Storbank har fidus til Novos diabetespille: Forventer årligt salg på 27 mia efter fem år 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier