MedWatch

Genmab får positiv anbefaling til ny behandlingsvejledning for Darzalex

Doseringen af Genmabs kræftmiddel Darzalex står til at blive mere fleksibel fremover, i hvert fald har det europæiske lægemiddelagenturs ekspertkomité givet grønt lys til at give den indledende dosis på en ny måde.

Foto: Tuala Hjarnø/Genmab

Det europæiske lægemiddelagenturs ekspertpanel CHMP har sagt god for, at Genmabs Darzalex kan doseres på en ny måde.

I en pressemeddelelse skriver det danske selskab, at CHMP anbefaler at udvide behandlingsvejledningen, så patienter med knoglemarvskræft nu kan modtage den indledende dosis over to dage i stedet for én. Det skal gøre mulighederne for dosering mere fleksible, end de hidtil har været.

Ansøgningen, som Genmabs partner Janssen har stået for, mangler stadig at blive godkendt formelt af EU-Kommissionen, men det vil være højst usædvanligt, hvis kommissionen vælger at gå imod CHMP's anbefaling.

Lægerne doserer Darzalex som en infusion, som normalt tager 3-5 timer. Første gang patienten modtager behandling, sker det dog over syv timer, hvilket er både bøvlet og udmattende for patienten, hvorfor Janssen og Genmab har ønsket at gøre det muligt at modtage den ad to omgange i stedet.

Janssen ansøgning bygger på et fase 1b-studie, som viste, at der ikke var nogen nævneværdig forskel på at give den indledende fusion over én eller to dage.

Deutsche Bank: Der er stadig usikkerhed om lægers accept af Genmab-midlet Darzalex

Partner udfordrer Genmabs milliardmiddel: Starter klinisk studie i knoglemarvskræft

Genmab-direktør: I bedste form nogensinde 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier