MedWatch

Sobi køber retten til Astrazeneca-middel for 10 mia kr

Det svenske medicinalselskab Sobi betaler 10 mia. kr. for de amerikanske rettigheder til lungemidlet Synagis samt retten til halvdelen af salget fra en fase 3-klar opfølger til midlet.

Svenske Sobi, også kendt under navnet Swedish Orphan Biovitrum, har sendt milliarder til det svensk-britiske medicinalselskab Astrazeneca. | Foto: Sobi

Sobi og Astrazeneca, to af den svenske medicinalindustris største spillere, har netop givet hånd på en milliardhandel om lungemidlet Synagis.

Sobi har købt de amerikanske rettigheder til Astrazenecas Synagis for 10 mia. kr., og har samtidig sikret sig 50 pct. af salget fra det fase 3-klar middel MEDI8897, som er en opfølger til Synagis.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier