MedWatch

Medier: Novo's fedmemedicin smugles ind i Kina

Interessen for et præparat fra Novo er så stor i Asien, at en grossist i Korea angiveligt har smuglet det til forbrugere i Kina.

Foto: Ritzau Scanpix/Stine Tidsvilde

Fedmedicinen Saxenda, som kommer fra danske ​​Novo Nordisk, er nu også blevet midtpunkt i en asiatisk sag om smugling.

Ifølge flere medier har en koreansk grossist nemlig sendt det populære præparat ind i Kina, hvor det endnu ikke er godkendt - og dermed ikke lovligt at sælge.

Derfor er der i Korea sat en undersøgelse i gang af netop det illegale salg til Kina.

Ifølge mediet FiercePharma bekræfter en talsmand fra Novo, at koncernen opmærksom på sagen - men vedkommende afviser at kommentere lanceringsplaner for Saxenda i Kina.

Det oplyses samtidig, at Novo har været i dialog med koncernens distributør Zuellig Pharma Korea, som straks har opsagt kontrakten med den pågældende grossist.

"Det sker, fordi det er svært at kontrollere under-distributører. Vi vil gøre vores bedste for at denne fejl ikke sker igen," siger en repræsentant fra Novo Nordisk til mediet Korea Biomedicial Review.

Saxenda er blevet introduceret i Korea tidligere i år. Netop i Korea forlyder det i medicinalindustrien, at smugling skyldes meget stor interesse for fedmedicinen, som flere gange har været udsolgt der. Og interessen og opmærksomheden har derfor bredt sig til Kina.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier