MedWatch

Mangeårig Celgene-topchef tabte senatorvalg i New Jersey

Celgenes tidligere topchef Robert Hugin tabte valget om at blive senator for den amerikanske delstat New Jersey. Han sagde i januar op efter 19 år i Celgenes ledelse for at forfølge netop den stilling.

Robert Hugin takker sine støtter i New Jersey efter at have erkendt sit nederlag til den demokratiske kandidat Bob Menendez. | Foto: AP Photo/Julio Cortez

Det blev ikke til nogen senatorpost for Celgenes mangeårige topchef Robert Hugin, som sagde op i selskabet i januar for at forfølge en politisk karriere.

Det skriver branchemediet Endpoints.

Robert Hugin, der stillede op for republikanerne, tabte valget i delstaten New Jersey til den forsvarende demokratiske kandidat Bob Menendez.

Den overvejende demokratiske stat New Jersey har dermed fortsat to demokratiske senatorer i Bob Menendez og Cory Booker.

Robert Hugin var i Celgene i 19 år - først som finansdirektør, derefter som driftsdirektør, adm. direktør og senest som ledende bestyrelsesformand. Han endte med 43,5 pct. af stemmerne mod modpartens 53,4 pct.

Valgkampen var ifølge Endpoints i høj grad præget af spørgsmål om medicinalindustrien og sundhedssektoren.

Robert Hugin stak til Bob Menendez ved at omtale en korruptionssag, hvor den demokratiske kandidat modtog gaver fra en læge, der senere blev dømt for at svindle den amerikanske sundhedsforsikring Medicare.

Omvendt påpegede Bob Menendez netop Robert Hugins rolle hos medicinalselskabet Celgene og fremhævede især selskabets prisstigninger på kræftmidlet Revlimid.

Celgenes formand træder tilbage efter 19 år - overvejer at blive senator i New Jersey 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier