MedWatch

Analytiker: ALK leverer et stærkt regnskab

Allergikoncernen ALK har leveret et stærkt regnskab, som viser, at selskabet er godt på vej med sin strategi, mener Sydbanks analytiker Søren Løntoft Hansen.

Sydbanks analytiker Søren Løntoft Hansen ser positivt på ALK's regnskab for tredje kvartal. | Foto: Sydbank/PR

ALK's regnskab for tredje kvartal får et "godkendt"-stempel af Søren Løntoft Hansen, der er analytiker i Sydbank.

"Det er et stærkt regnskab, som ALK kommer med - især på indtjeningssiden. Det viser en god omkostningsstyring, og det er ligeledes hjulpet på vej at et stigende salg af tabletvacciner," siger analytikeren.

Vaccineselskabet er i gang med en omlægning fra injektioner og dråbebaseret vacciner til tabletter. Og af regnskabet fremgår det da også, at salget af SCIT/SLIT-dråber i tredje kvartal gik tilbage med 11 pct. i lokal valuta.

"Det afspejler produktrationaliseringer og den omstilling, ALK er i gang med," siger Søren Løntoft Hansen.

Af regnskabet fremgår, at salget af SLIT-tabletter er steget med 46 pct. i lokal valuta.

Ny strategi tager tid

Sydbanks analytiker peger på, at det stadig er tidligt i forløbet i den treårige strategi, som ALK skød i gang i december sidste år med fokus på at få styrket sin amerikanske forretning og på sigt få gjort det lukrative marked her til virksomhedens største. For at lykkes kræver det investeringer på samlet 1 mia. kr. over tre år.

"Vi er stadig på et tidligt stadie. Men lige nu tror jeg, at ALK er tilfreds med, at de har fået 1100 ud af 2000 læger til at udskrive recepter på deres vacciner," påpeger analytikeren.

Ved udgangen af andet kvartal var det 850 læger af målgruppen på de 2000, der udskrev ALK's vacciner.

Selv om antallet af læger stiger, så er væksten i udskrevne recepter moderat på det amerikanske marked. Ved udgangen af tredje kvartal estimeres 3500-4000 patienter at have modtaget behandling mod flere end 2700 ved udgangen af andet kvartal.

"Q3 betragtes som lavsæson for husstøvmideallergi, hvilket typisk betyder færre konsultationer hos allergispecialister," skriver ALK i regnskabet.

"Vi ser også, at udviklingen i antallet af recepter ikke går helt så hurtigt - men kvartalet er lavsæson. Men det går langsomt," siger Søren Løntoft Hansen.

Konservativ opjustering

ALK havde årets tredje opjustering til 2018 med til investorerne i regnskabet fredag morgen.

"Det er en lidt konservativ tilgang, selskabet har. Men når det er sagt, så er det ikke til at sige, hvor mange penge der vil blive brugt i fjerde kvartal på strategien, forskning og kampagner," påpeger Søren Løntoft Hansen.

ALK opjusterer forventningerne til 2018 trods fald i omsætning og indtjening 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier