MedWatch

Danskstiftede Merrimack fyrer 60 pct af sine ansatte

Bumlekursen fortsætter for det amerikanske biotekselskab Merrimack, som blev stiftet af den danske biotekiværksætter Ulrik Nielsen. Selskabet fyrer nu mere end halvdelen af de ansatte.

Merrimacks topchef Richard Peters er under presset i forbindelse med endnu en stor fyringsrunde hos selskabet. Foto: Merrimack/PR

I et forsøg på at holde hovedet over vande frem til 2022 har det amerikanske biotekselskab Merrimack nu besluttet sig for at fyre 60 pct. af de cirka 80 ansatte i virksomheden.

Det skriver Endpoints.

Det tilsiger, at omkring 50 ansatte skal fyres.

Beslutningen kommer som et resultat af en lang periode med svindende salgstal og fejlede studier. Senest gik det galt med lægemidlet eribantumab i et studie mod ikke små-cellet lungekræft, før det var det MM-141 mod kræft i bugspytkirtlen og nu vender opmærksomheden sig mod MM-310 i håbet om, at det kan give levedygtige resultater, som kan genoplive selskabet.

Merrimack blev stiftet af danskeren Ulrik Nielsen i 2002, men bliver i dag ledet af den tidligere Sanofi-mand Richard Peters, der havde følgende at sige under en telekonference med investorerne:

"I alt kan denne restrukturering sammen med de andre restrukturerings- og besparelsestiltag, som vi kunne indføre i fremtiden betyde at vi kan strække vores kapitalbeholdning indtil mindst anden halvdel af 2022,"

Biotekiværksætters amerikanske selskab afbryder fase 2-forsøg

Amerikansk biotekselskab startet af dansker løber ind i flere problemer

Dansker har lanceret tredje selskab i USA: "Jeg blev ramt af iværksættervirussen tidligt"

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier