MedWatch

Medicinalselskabernes aktier stiger på lammet Trump

Flere medicinalselskaber, herunder Novo Nordisk, stiger efter midtvejsvalget i USA, hvor den nye magtfordeling måske kan lægge en dæmper på de amerikanske politikeres udfald mod medicinpriserne.

Foto: Bloomberg

Det amerikanske midtvejsvalg får aktiemarkederne til at løfte sig onsdag middag. På de store europæiske børser stiger de ledende indeks med op til 1,4 pct.

"Der er overordnet en positiv stemning både i Danmark og i Europa, efter at midtvejsvalget er faldet ud som forventet. Alt tyder på, at Trump vil blive lidt mere handlingslammet, end hvad vi har set de seneste to år, og det vil give lidt ro," siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank.

I det brede Stoxx 600-indeks ligger medicinalaktierne godt fra land. Og det skyldes, at sandsynligheden for lovgivning omkring medicinalpriserne kan lide en krank skæbne, nu da Demokraterne har vundet Repræsentanternes Hus, mens Republikanerne bevarer flertallet i Senatet.

"Selskaberne relateret til sundhedssektoren kan nyde gavn af det magtskifte. Donald Trump har gerne set, at medicinalpriserne blev sat ned - men det kan være vanskeligt at få gennemført nu," vurderer Martin Munk.

Den tyske leverandør af hospitalsudstyr Fresenius Medical Care ligger i toppen af Stoxx 600 med en stigning på 8,9 pct., efter at Californien afviste et forslag, der ville have sat en begrænsning på de priser, som dialyseklinikker kan afkræve forsikrede patienter, skriver Reuters.

Topchefen i selskabet, Rice Powell, hilser afslaget velkommen, da det nu "fjerner risikoen for begrænset adgang for dialysepatienter i Californien".

Novo Nordisk stiger

Danske Novo Nordisk stiger 2,5 pct. onsdag middag. Medicinalkoncernen er afhængig af priserne på medicin i USA, og sårbar overfor politisk indgriben som kan betyde et mindre salg.

Selv om Demokraterne også har snakket om at kigge nærmere på medicinpriserne, så vil den nu ændrede magtfordeling betyde, at det alt andet lige bliver vanskelige at gennemføre.

Analytikere fra Goldman Sachs vurderer, at kaos kan bryde ud på grund af magtdelingen, hvilket kan gøre det vanskeligt at få gennemført ny lovgivning, skriver Reuters.

Trump foreslår prishug på medicin: USA skal følge andre landes priser

Linak-boss: Amerikansk handelskrig koster os 2 mio dollar

Trumps sundhedsminister nævnes til ny ministerpost 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier