MedWatch

Eli Lilly opjusterer efter pæn vækst

Novo Nordisk-rivalen Eli Lilly kommer ud af tredje kvartal med pæn vækst og skruer derfor et nyk op for forventningerne til helåret. Dog skuffer salget af den hurtigtvirkende insulinanalog, Humalog, en anelse.

Foto: Ritzau Scanpix/Vincent Kessler

Den amerikanske medicinalvirksomhed Eli Lilly, der er en af Novo Nordisks helt store konkurrenter, opjusterer forventningerne efter en god udvikling i tredje kvartal.

Eli Lillys overskud efter skat steg med 29 pct. til 1424,2 mio. dollar i tredje kvartal svarende til et overskud per aktie på 1,39 dollar - 4 cent mere end ventet af analytikere ifølge Bloomberg News. Også omsætningen var en bid over analytikeres estimat på 6044 mio. dollar, idet salget steg med 7 pct. til 6061,9 mio. dollar.

For hele 2018 venter Eli Lilly nu et resultat per aktie på 5,55-5,60 dollar mod tidligere 5,40-5,50 dollar. Forventningerne til omsætningen præciseres i opadgående retning til 24,3-24,5 mia. dollar fra tidligere 24,0-24,5 mia. dollar.

små skuffelser i diabetes

Ser man på Eli Lillys salg af de væsentligste diabetesmidler, er der dog enkelte skuffelser sammenlignet med analytikernes estimater.

Eli Lillys hurtigtvirkende insulinanalog Humalog omsatte for 664,6 mio. dollar mod ventet 685,3 mio. dollar ifølge Bloomberg og 696,2 mio. dollar i samme periode sidste år.

Salget af GLP-1-analogen Trulicity, der længe har vundet markedsandele fra Novos Victoza, voksede med 55 pct. til 816,2 mio. dollar, men nåede heller ikke helt i mål i forhold til analytikernes estimat på 827 mio. dollar.

Trulicity konkurrerer ud over med Victoza med Novos ugentlige GLP-1-analog, Ozempic.

Eli Lilly kan desuden bogføre et salg af diabetespillen Jardiance på 166,9 mio. dollar i perioden. Det var en fremgang på 31 pct., men omkring 22 mio. dollar mindre end ventet af analytikerne. Pillen er udviklet og markedsføres i samarbejde med Boehringer Ingelheim.

Sydbank: Lovende data fra rival kan komme Novo til gode 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier