MedWatch

Før Lundbeck-regnskab: Fokus rettes på den nye topchefs planer

Der er lagt i kedlen til et pænt kvartalsregnskab fra Lundbeck, omend der hersker uro om udsigterne på den mellemlange bane. Det bliver regnskabets store joker, vurderer analytiker.

Lundbecks nye topchef, Deborah Dunsire, kan onsdag debutere med en opjustering, når selskabet aflægger kvartalsregnskab. | Foto: Business Wire

Mens markedet ser frem til et pænt kvartalsregnskab fra Lundbeck og spekulerer i, at selskabets nye topchef Deborah Dunsire kan debutere med en opjustering, så hersker der uro om udsigterne på den mellemlange bane.

Det nyligt fejlslagne fase 3-studie med lægemiddelkandidaten Lu AF 35700 til behandling af patienter med behandlingsresistent skizofreni betyder, at det er tvivlsomt, om Lundbeck vil kunne vokse i perioden efter 2020.

Og netop det tema og Deborah Dunsires tanker om, hvor meget der skal investeres i Lundbecks pipeline af nye lægemidler, risikerer at overskygge et ellers fint regnskab, mener chefanalytiker i Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen

"Kigger vi på resultaterne, væksten og indtjeningen, så tror jeg, at Lundbeck vil præstere lidt bedre end konsensus egentlig forudser, og gør de det, bør de kunne opjustere forventningerne på trods af, at der kommer kopikonkurrence til Onfi. Der er bare det store men, at vi venter at høre, hvad den nye CEO vil være gøre ved væksten på den mellemlange bane. Uden AF 35700 vil toplinjen udvikle sig relativt afdæmpet i de kommende fem år, og spørgsmålet er, om hun vil bruge flere penge for at skabe vækst. Det er den muligt negative vinkel i regnskabet," siger Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

Tredje kvartal bliver Lundbecks sidste med vækst til epilepsimidlet Onfi, der blev ramt af kopikonkurrence i USA i slutningen af oktober.

Samlet ventes kvartalet at byde på et salg af Onfi på 915 mio. kr. og en samlet koncernomsætning på 4588 mio. kr. mod 4348 mio. kr. i samme periode sidste år. Desuden ventes et uændret driftsresultat på 1415 mio. kr., viser analytikerestimater indsamlet af Lundbeck forud for regnskabet.

For hele 2018 estimerer analytikerne et driftsresultat på 5289 mio. kr. og ligger dermed over den øvre del af Lundbecks prognose om et overskud på 4,9-5,2 mia. kr.

Også analytikernes omsætningsestimat på 18 mia. kr. i 2018 ligger helt i toppen af Lundbecks prognose om et salg på 17,6-18,0 mia. kr.

Til gengæld afslører estimaterne, at Lundbecks salg vil udvikle sig fladt i de kommende år.

Kopikonkurrencen til Onfi kan på den korte bane ikke helt opvejes af vækst andre steder i forretningen, så analytikerne spår et omsætningsfald til lige over 17 mia. kr. næste år.

Herefter ventes salget at vokse til omkring 17,6 mia. kr. i 2020 for i de efterfølgende fire år frem til og med 2024 at udvikle sig fladt i intervallet 17,2 til 17,9 mia. kr., når man piller Lu AF35700 ud af estimaterne.

"Der er ingen tvivl om, at kopikonkurrencen kommer til at bide dem, og der er heller ikke tvivl om, at der fortsat vil være lidt positiv effekt på indtjeningen af omkostningsprogrammerne. Men alt i alt er de en meget flad case, og det er aldrig sjovt som ny CEO at have en flad case at fortælle aktiemarkedet. Så det skal blive spændende at høre, hvad hun tænker," siger Michael Friis Jørgensen.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier