MedWatch

Biotekselskabers aktier steg 69 pct og 58 pct efter Novo-køb

Aktierne i de to biotekselskaber Aeterna Zentaris og Strongbridge Biopharma bragede op, efter at Novo Nordisk købte rettigheder til hormontesten Macrilen. Begge selskaber har ret til royalties.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Der var feststemning hos aktionærerne i de to amerikanske biotekselskaber Aeterna Zentaris og Strongbridge Biopharma, da Novo Nordisk onsdag købte de nordamerikanske rettigheder til hormontesten Macrilen for 1,2 mia. kr.

Aeterna Zentaris har udviklet testen og har ret til både royalties og milepælsbetalinger, og selskabets aktie steg derfor 69 pct.

Strongbridge Biopharma købte de nordamerikanske rettigheder til testen for 160 mio. kr. i januar og har siden lanceret testen i USA. Selskabet tjener ca. 1 mia. kr. på salget af selvsamme rettigheder til Novo Nordisk og har derudover også ret til royalties, og selskabets aktie steg derfor 58 pct.

Macrilen er en formulering, der indtages som en væske, som stimulerer kroppens produktion af væksthormon. Ved at udskrive Macrilen kan læger måle i blodprøver, om en patients krop er i stand til at producere væksthormoner ordentligt.

Macrilen er derfor godkendt af FDA som en diagnostisk test mod sygdommen væksthormonmangel hos voksne.

Biotekfirma betalte 160 mio for hormontest i januar - nu har Novo købt den for 1,2 mia

Novo Nordisk køber rettigheder til hormontest for 1,2 mia 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier