MedWatch

Stanford-firmas tidlige forsøg fjerner alle tegn på genstridig kræft hos otte patienter

Biotekselskabet Forty Seven, som udspringer af forskning på Stanford University, har haft succes i et fase 1-studie, hvor alle tegn på en ellers tilbagevendende blodkræftsygdom forsvandt hos otte ud af 22 patienter.

Foto: Colourbox

Otte kræftsyge patienter, hvis blodkræft flere gange tidligere vendte tilbage efter forsøg på behandling, blev helbredt for alle tegn på kræft i et fase 1-forsøg med biotekselskabet Forty Seven.

Det skriver branchemediet Fiercebiotech.

Forty Seven afprøvede sit middel, der indtil videre hedder 5F9, i fase 1 mod blodkræftformen NHL (non-Hodgkins lymfom) som et sidste udkald for patienter, hvis kræftsygdom var vendt tilbage to eller flere gange.

I forsøget blev 5F9 givet i kombination med Roches kræftmiddel Rituxan.

Fase 1-forsøget skulle primært demonstrere kombinationens sikkerhed i mennesker, men som resultat af studiet forsvandt alle tegn på den genstridige kræft også hos otte af de 22 patienter, der deltog. Det svarer til 36 pct.

Derudover viste midlet sig at være sikkert, og tre yderligere patienter drog desuden fordel af behandlingen uden at blive kureret helt. 21 af de 22 patienter reagerede ikke tidligere på behandling med Rituxan.

Forty Seven udspringer af Stanford University, hvor forskere i 2010 opdagede, at størstedelen af kræftceller gemmer sig fra immunforsvaret ved hjælp af et protein ved navn CD47, som signalerer over for immunforsvaret, at kræftcellerne ikke er farlige.

5F9 er derfor et middel, som blokerer CD47-proteinet og dermed fjerner en af kræftcellernes forsvarsmekanismer.

Selskabet afprøver 5F9 i fem fase 1-studier og to fase 2-studier, som både tester midlet alene og i kombination med Roches Rituxan og Tecentriq, Eli Lillys Erbitux og Celgenes Vidaza.

I oktober fik Forty Seven en nobelprisvinder som videnskabelig rådgiver i form af James Allison, som vandt årets Nobelpris i medicin for sin kræftforskning.

Nobelprisvinder skal hjælpe amerikansk immunonkologiselskab 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier