MedWatch

Bavarian Nordic starter fase 2 med kræftbehandling

Den første patient i et nyt fase 2-studie med Bavarian Nordics kræftterapi brachyury er blevet doseret. Midlet skal testes som behandling for den sjældne kræftsygdom chordoma.

Foto: Bavarian Nordic

Bavarian Nordic meddler torsdag, at man har doseret den første patient i et nye fase 2-studie, hvor selskabets kræftmiddel BB-brachyury bliver testet som behandling mod kræftsygdommen chordoma.

Chordoma angriber knoglerne i bunden af kraniet og langs rygsøjlen, og er en meget sjælden kræftsygdom. Kun cirka 1000 nye tilfælde bliver diagnosticeret i både Europa og USA hvert år, og behandlingsmulighederne er ikke de bedste på nuværende tidspunkt. Det er også årsagen til, at midlet fik den såkaldte orphan drug-særstatus fra de amerikanske lægemiddelmyndigheder i maj, som skal lette midlets vej mod markedsgodkendelse.

Derfor bliver studiet også kun et lille et af slagsen. Bavarian Nordic regner med at rekruttere op mod 29 patienter i studiet, som skal behandles med brachyury i kombination med strålebehandling. Det skal forbedre resultaterne for stråleterapien, da midlet angriber brachyury-proteinet i tumorerne.

"Den udbredte forekomst af brachyury-proteinet i chordoma gør det til et velegnet mål for vores rettede immunterapi. Påbegyndelsen af fase 2- forsøget er et væsentligt skridt i evalueringen af BN-Brachyury som en mulig effektiv behandling af patienter med denne sjældne sygdom," lyder det fra Chris Heery, som er den medicinske chef hos Bavarian Nordic.

Patienterne vil blive optaget i studiet i to faser. I den første fase skal lægerne først undersøge, hvorvidt der viser sig en minimumsrespons hos de doserede patienter. Hvis det er tilfældet fortsætter holdet med fuld rekruttering til studiet, hvor patienterne skal følges over et år.

Bavarian opnår orphan-drug status for ny kræftvaccine

Bavarian har lært af Prostvac-fejl i ny kræftstrategi

Bavarian Nordic starter fase 1 med nyt kræfthåb 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier