MedWatch

Allergan hæver forventningerne til hele året

Allergan overgår analytikernes forventninger og opjusterer sin prognose for hele året. Alligevel var investorerne skuffede over regnskabet for tredje kvartal.

Foto: /ritzau/AP/Richard Drew

Et bedre end ventet regnskab og en opjustering af prognosen for helåret var tirsdag ikke nok for medicinalselskabet Allergan, kendt for Botox, som var en af de mest faldende aktier i S&P 500 med et minus på 7,6 pct.

For mens tallene på den korte bane var bedre end ventet, så var investorerne skuffede over, at der ikke var overbevisende nyt omkring de mere langsigtede fremtidsudsigter.

Medicinalselskabet er under pres fra aktivistiske investorer, og Allergan annoncerede i maj, at man vil gennemføre en strategisk gennemgang af selskabet. Blandt andet vil man frasælge sine divisioner inden for helseprodukter til kvinder og inden for antibiotika.

Topchef i Allergan, Brent Saunders, kunne dog på en telekonference, ifølge Bloomberg News, fortælle, at han var skuffet over den indledende købsinteresse for de to områder, og de indikerede priser er "under, hvad jeg mener, er værdien af disse forretninger." Og det var baggrunden for tirsdagens negative stemning.

Allergan opjusterede ellers sine forventninger til hele 2018 til et overskud i intervallet 16,20 til 16,60 dollar per aktie mod tidligere 16,00 til 16,50 dollar per aktie. Til sammenligning havde analytikerne på forkant regnet med 16,37 dollar. Dermed er Allergans nye prognose, målt fra midtpunktet af intervallet, bedre end konsensus.

Omsætningsforventningerne blev samtidig løftet fra et interval mellem 15,45 og 15,60 mia. dollar til nu 15,55 til 15,70 mia. dollar.

Allergan kom desuden gennem sit tredje kvartal med et justeret overskud per aktie på 4,25 dollar, mens omsætningen landede på 3,91 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 4,05 dollar og en omsætning på 3,89 mia. dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 1,45 mia. dollar mod ventede 1,38 mia. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 2,01 mia. dollar. Her havde Wall Street ventet 1,87 mia. dollar.

Allergan stopper forsøg med Alzheimers-middel

FDA afviser middel fra Allergan efter europæiske bivirkninger 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier