MedWatch

Analytiker: Stærke data kan gøre Darzalex til standardbehandling

Hos Sydbank mener analytiker Søren Løntoft, at de nye data for Genmabs Darzalex er så stærke, at det klart kan bakke op om brugen af det dansk udviklede middel som standardbehandling for knoglemarvskræft.

Foto: /ritzau/Rune Pedersen

Det er imponerende foreløbige data, som Genmab mandag aften har offentliggjort for det vigtige fase 3-studie ved navn Maia med selskabets kræftmiddel Darzalex. Det konstaterer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen, der mener at data underbygger, at Darzalex får status af standardbehandling.

Maia-studiet testede Darzalex som den første behandling af patienter mod knoglemarvskræft i kombination med kræftmidlet Revlimid og hormonpræparatet Dexamethason, som i dag er lægernes førstevalg til patienterne i USA.

Toplinjeresultaterne, de foreløbige data, fra Maia-studiet, viser, at kombinationsbehandlingen nåede det primære endemål om at forbedre den progressionsfri overlevelse, altså hvor længe patienterne overlever, uden at sygdommen udvikler sig.

Data - da den planlagte foreløbige analyse blev gennemført - viste 45 pct. reduktion i riskoen for progression eller død sammenlignet med de patienter, der alene fik Revlimid og Dexamethason (Rd).

Og det er ret imponerende, mener Søren Løntoft Hansen, der hæfter sig ved, at forbedringen blev opnået, selv om patienterne i sammenligningsarmen - det vil sige, dem der alene fik Revlimid og Dexamethason (RD) nåede en ganske imponerende progressionsfri overlevelse på 31,9 måneder målt på medianen.

For de patienter, der fik Darzalex oven i, har man endnu ikke kunnet gøre længden på den progressionsfri overlevelse op endnu.

"Med en reduktion i risikoen for sygdomsforværring på 45 pct. i forhold til, hvor stærkt den her kontrolarm egentlig performer, så kunne det pege i retning af en median progressionsfri overlevelse for Darzalex i kombination med RD på 58 måneder," siger Søren Løntoft Hansen og uddyber:

"Så det bakker i hvert fald op om brugen af Darzalex som førstebehandling, og det bakker op om mit topsalgsestimat på 9 mia. dollar og om, at Darzalex kommer til at udgøre rygraden i behandlingen af knoglemarvskræft."

Det er Genmabs partner, Johnson & Johnson-ejede Janssen, der står for selve salget af Darzalex, mens Genmab modtager royalties, eller procenter af salget, startende på 12 pct. og trinvist stigende til 20 pct., når salget passerer 3 mia. dollar.

Stor betydning

Jan van de Winkel har tidligere peget på, at Maia-studiet kan få meget stor betydning for Genmab og for salget af Darzalex. Studiet tester nemlig Genmabs kræftmiddel i kombination med den kemoterapi, som er den foretrukne behandling på det store amerikanske marked.

"Førstebehandling omfatter over 50 pct. af den samlede patientgruppe med knoglemarvskræft, og USA er det største marked, så hvis Darzalex i kombination med Revlimid viser gode data, kan det betyde, at vi med et slag basalt set får adgang til halvdelen patienterne," sagde Jan van de Winkel til Ritzau Finans i august.

De positive studieresultater bør da også sende aktien højere, vurderer Sydbank.

"Vi bør se Genmab-aktien præstere bedre end markedet i dag, men jeg har svært ved at sige præcis, hvor meget den vil stige," siger Søren Løntoft Hansen.

Genmab får positive resultater i studie mod knoglemarvskræft

Genmab-kursen stryger i vejret efter nye studieresultater

Finanshus: Studie styrker troen på Darzalex' milliardpotentiale 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier