MedWatch

Amerikanske læger opfordrer til indgreb mod insulinpriser

En sammenslutning af amerikanske læger mener ikke, at de stigende priser på insulin kan retfærdiggøres og efterspørger indgreb for at forhindre yderligere prisstigninger.

Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau

De amerikanske læger har i et brev gennem interesseorganisationen American Medical Association til de amerikanske konkurrencemyndigheder opfordret til, at der skrides ind over for medicinalselskaber, som bidrager til højere insulinpriser.

Det skriver avisen The Hill.

Opfordringen fra de amerikanske læger kommer i et brev til formanden for Federal Trade Commission (FTC), Joseph Simons, og af brevet fremgår det, at organisationen ikke mener, at de stigende priser kan retfærdiggøres af øgede omkostninger til forskning, udvikling, produktion eller kommercialisering.

"Mens en række komplicerede faktorer bidrager til stigningen i insulinpriser, er vi fortsat bekymrede for, at ikke-konkurrencemæssig adfærd hos producenter kan være en af dem," står der i brevet.

Tre selskaber, danske Novo Nordisk, amerikanske Eli Lilly og franske Sanofi, kontrollerer 99 pct. af verdensmarkedet for insulin.

Ifølge The Hill har patientorganisationer bedt de tre om at forklare prisstigningerne. Priserne er blevet tredoblet i perioden 2002-2013. Det har den amerikanske diabetespatientforening, American Diabetes Association, beregnet.

Amerikansk stat beskylder Novo Nordisk for prisfusk

Studie: Novo og rivalerne kan sælge deres insulin langt billigere og stadig tjene penge

Mellemmænd skærer milliarder fra Novo i USA 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier