MedWatch

Prisen bliver afgørende for Novos store håb

Novo Nordisk skal passe på med at prissætte en kommende tabletversion af semaglutid for højt, hvis selskabet skal have held med at vinde markedet, siger analytikere til Børsen.

Foto: Novo Nordisk/PR

Når Novo Nordisk i forventeligt 2020 kan lancere en tabletversion af GLP1-midlet semaglutid, vil det blive til en pris på niveau med injicerbare GLP1-midler, der typisk er dobbelt så dyre som traditionel tabletbehandling.

Sådan har det hidtil lydt fra den danske diabeteskæmpe, men den strategi advarer investorer og analytikere mod, skriver Dagbladet Børsen.

"Hvis Novo insisterer på, at tabletten skal koste det samme som en injicerbar GLP1, så tror jeg, at betalerne vil stejle, men lægger de prisen tæt på Jardiance (tablet fra Eli Lilly/Boehringer Ingelheim, red.) og kører et volumenspil, så kan det blive interessant, men spørgsmålet er så, om de får et tilstrækkeligt afkast og kan regne den hjem," siger Andrew Carlsen, medicinalanalytiker i ABG Sundal Collier.

En mulig højere prissætningen for oral semaglutid hænger blandt andet sammen med, at pillen er dyrere at producere - blandt andet fordi, Novo Nordisk skal bruge en større mængde aktivstof i en tabletbehandling, da noget går tabt i mave-tarm-systemet.

Wimal Kapadia, medicinalanalytiker i investeringsbanken Bernstein, skriver i en kommentar, at han forventer en pris på omkring 7,5 dollar pr. dag for pillen, hvilket vil være væsentligt billigere end 16 dollar for en indsprøjtning.

Til sammenligning koster de dyreste tabletbehandlinger i dag lidt mere end 6 dollar pr. dag.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier