MedWatch

Amgen satser trecifret millionbeløb på britisk gensekventeringsselskab

Et britisk selskab, som har udviklet det første bærbare udstyr, der kan sekventere DNA og RNA på stedet, har fået en markant kapitalindsprøjtning fra den amerikanske biotekkæmpe Amgen.

Foto: Clinical-Microbiomics

Amerikanske Amgen, der er blandt de største biotekselskaber i verden, har købt aktier for et trecifret millionbeløb i det britiske diagnostikselskab Oxford Nanopore. Det oplyser Amgen i en pressemeddelelse.

Helt konkret har man købt aktier for samlet 50 mio. pund (425 mio. kr.) i det privatejede selskab.

Aktierne købes til samme pris, som i Oxford Nanopores aktieudbud i marts i år, hvor man rejste 100 mio. pund fra nye og eksisterende investorer, og ifølge Endpoints News har briterne nu rejst omkring 450 mio. pund siden opstarten i 2005.

Oxford Nanopore udvikler udstyr til sekventering af vores geners byggesten, DNA og RNA, og har udviklet den eneste bærbare, real-time DNA/RNA-sekventeringsmaskine, kaldet MinION.

Udstyret gør brug af såkaldte nanoporer - bittesmå huller skabt af proteiner indeni en syntetisk membran - til at sekventere gener, og man har også udviklet en række andre produkter baseret på teknologien.

Amgen bruger allerede briternes teknologi til genforskning gennem sit datterselskab deCODE Genetics, blandt andet til at identificere og validere nye lægemiddel-targets.

DeCODE genetics er et islandsk selskab, som Amgen købte i 2012 for 415 mio. dollars.

Dansk Qiagen-udbryder starter nyt selskab  

Briter rejser 890 mio til bærbar DNA-sekventering 

Ny sekventeringsmaskine kan skabe revolution  

Mere fra MedWatch

Sydbank-analytiker: Positivt at Bavarian Nordic-aktiesalg klares hurtigt

Det er positivt, vurderer analytiker i Sydbank, at Bavarian Nordic allerede om en uge regner med at kunne præsentere resultatet af det udbud, selskabet tidligere mandag offentliggjorde, som skal sikre finansiering af et fase 3-studie med en vaccinekandidat mod RS-virus i første halvår 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier