MedWatch

Sydbank: Prisjustering trækker Genmab-aktien ned

Genmab falder tirsdag middag stort på børsen i København efter opdaterede salgstal for Darzalex.

Foto: Sydbank billedarkiv

Genmabs partner Johnson & Johnson har tirsdag præsenteret tredje kvartals salgstal for Darzalex, og de er skuffende læsning. Det vurderer senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

"Udviklingen er umiddelbart skuffende. Salget i USA overrasker faktisk en anelse i forhold til mine estimater, men i resten af verden skuffer det. Der skal man være opmærksom på, at der er en prisjustering med tilbagevirkende kraft. I de forgående kvartaler har salget været for højt uden for USA, og det er den justering, man laver, omend det ikke ændrer på, at salget er svagere end forventet," siger han.

I USA var salget på 318 mio. dollar, mens det uden for USA var 180 mio. dollar. Samlet var salget således på 498 mio. dollar. Søren Løntoft Hansen havde ventet et salg på 570 mio. dollar.

Samme kvartal sidste år var salgstallet for Gemabs blockbuster hos Johnson & Johnson på 317 mio. dollar globalt set. Der har altså været en salgsstigning på 57,1 pct.

Aktien i Genmab reagerede kraftigt på nyheden. Inden offentliggørelsen lå den med en stigning på 2 pct., men umiddelbart efter lagde den sig i bunden af C25 med et fald på 10,8 pct.

"Det er en voldsom kursreaktion, men når det er sagt, er det et skuffende tal, også hvis vi korrigerer for den prisjustering. Der skal løbes rigtig hurtigt i fjerde kvartal for at nå midten af prognoseintervallet, som Genmab har annonceret," siger Søren Løntoft Hansen.

Genmab regner i sine forventninger til 2018 med et Darzalex-salg på 2-2,3 mio. dollar i løbet af regnskabsåret. Ved halvåret havde Genmab nået et salg på 943 mio. dollar.

Genmab ligger ved 13-tiden stadig i bunden af det danske eliteindeks, men faldet har stabiliseret sig. Aktien falder nu med 4,3 pct. og koster 868,80 kr.

Genmab dykker på børsen efter fald i Darzalex-salget i tredje kvartal 

Mere fra MedWatch

Sydbank-analytiker: Positivt at Bavarian Nordic-aktiesalg klares hurtigt

Det er positivt, vurderer analytiker i Sydbank, at Bavarian Nordic allerede om en uge regner med at kunne præsentere resultatet af det udbud, selskabet tidligere mandag offentliggjorde, som skal sikre finansiering af et fase 3-studie med en vaccinekandidat mod RS-virus i første halvår 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier