MedWatch

Roche satser flere milliarder på celleterapiselskab startet af dansk professor

Schweiziske Roche har udvidet sit parløb med et amerikansk celleterapiselskab, som en dansk MIT-professor har været med til at starte, og dedikereret adskillige milliarder kroner mere til samarbejdet.

Foto: /ritzau/AP/Steffen Schmidt/

I slutningen af 2015 indgik det unge amerikanske biotekselskab SQZ Biotech en mulig milliardaftale med den schweiziske life science-kæmpe Roche. Og nu har de to partnere udvidet deres alliance med en ny aftale med en markant større værdi.

SQZ annoncerede mandag den nye aftale, som giver selskabet 125 mio. dollars i en forhåndsbetaling. Samtidig kan man tjene 1 mia. dollars i milepælsbetalinger relateret til udvikling, samt yderligere 250 mio. dollars i milepælsbetalinger relateret til kliniske, regulatoriske og kommercielle fremskridt for hvert nyt produkt fra samarbejdet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier