MedWatch

Tidligere FDA-direktør får bestyrelsespost i Alnylam

Margaret Hamburg, der gennem seks år var øverste chef for de amerikanske lægemiddelmyndigheder, er blevet udpeget til bestyrelsen for RNA-selskabet Alnylam.

Foto: Carolyn Kaster/AP/POLFOTO/arkiv

Biotekselskabet Alnylam har onsdag udnævnt Margaret Hamburg til en plads i bestyrelsen for selskabet, der blandt andet står bag det første godkendte lægemiddel i en ny klasse af genterapier baseret på RNAi-teknologien.

Dermed får virksomheden tilført massiv regulatorisk erfaring, da Hamburg fra 2009 til 2015 var øverste ansvarlig for de amerikanske lægemiddelmyndigheder Food & Drug Administration, hvor hun blandt andet indførte accelerated approval-, priority review- og breakthrough-programmer for godkendelse af lægemidler, ligesom hun har åbnet op for lignende programmer på medicoområdet.

Margaret Hamburg blev i FDA efterfulgt af hjertelægen Robert Califf, der sad på posten i mindre end et år, hvor Donald Trump som nyvalgt præsident indstillede agenturets nuværende direktør Scott Gottlieb til opgaven.

Det nyslåede bestyrelsesmedlem i Alnylam tiltræder i bestyrelsen 10. januar 2019.

FDA godkender første lægemiddel i ny klasse af genterapier

Tidligere FDA-chef anklages for at skjule bivirkninger ved J&J-middel

FDA-boss bekræfter sin egen afgang

Forsiden lige nu

Immunterapi fra Roche øger overlevelsen hos patienter med brystkræft

Immunterapien Tecentriq fra Roche har for første gang nogensinde kunnet fremvise effekt i behandlingen af patienter med såkaldt triple-negativ brystkræft. De nye studieresultater giver et fingerpeg om immunterapiens mulige potentiale som en forebyggende behandling til patienter med tidlig brystkræft, vurderer overlæge.

Lundbeck vil slå konkurrenter med data om seksuel sundhed

Med accept fra de amerikanske lægemiddelmyndigheder må Lundbeck nu benytte sin antidepressiv Trintellix’ positive effekter på seksuel sundhed i markedsføringen, og det kan give en god konkurrencefordel, mener forskningsdirektør.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier