MedWatch

Tidligere FDA-direktør får bestyrelsespost i Alnylam

Margaret Hamburg, der gennem seks år var øverste chef for de amerikanske lægemiddelmyndigheder, er blevet udpeget til bestyrelsen for RNA-selskabet Alnylam.

Foto: Carolyn Kaster/AP/POLFOTO/arkiv

Biotekselskabet Alnylam har onsdag udnævnt Margaret Hamburg til en plads i bestyrelsen for selskabet, der blandt andet står bag det første godkendte lægemiddel i en ny klasse af genterapier baseret på RNAi-teknologien.

Dermed får virksomheden tilført massiv regulatorisk erfaring, da Hamburg fra 2009 til 2015 var øverste ansvarlig for de amerikanske lægemiddelmyndigheder Food & Drug Administration, hvor hun blandt andet indførte accelerated approval-, priority review- og breakthrough-programmer for godkendelse af lægemidler, ligesom hun har åbnet op for lignende programmer på medicoområdet.

Margaret Hamburg blev i FDA efterfulgt af hjertelægen Robert Califf, der sad på posten i mindre end et år, hvor Donald Trump som nyvalgt præsident indstillede agenturets nuværende direktør Scott Gottlieb til opgaven.

Det nyslåede bestyrelsesmedlem i Alnylam tiltræder i bestyrelsen 10. januar 2019.

FDA godkender første lægemiddel i ny klasse af genterapier

Tidligere FDA-chef anklages for at skjule bivirkninger ved J&J-middel

FDA-boss bekræfter sin egen afgang

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier