MedWatch

Novo Nordisk udvider fase 3-program for semaglutid mod fedme

Novo Nordisk har udvidet sit fase 3-program for GLP-1-analogen semaglutid til behandling af fedme med endnu et studie. Samtidig vil man om få uger sparke gang i et kæmpemæssigt hjertekarstudie i svært overvægtige patienter, ligesom man har startet flere kombinationsstudier i løbet af sommeren.

Foto: colourbox

Det helt store håb for fremtidens vækst i medicinalselskabet Novo Nordisk, GLP-1-molekylet semaglutid, er allerede ved at gøre sit indtog på markedet for behandling af type 2-diabetes under navnet Ozempic.

Novo har dog også planer om at få det udviklet til behandling af fedme, præcist som man gjorde med det ældre GLP-1-molekyle liraglutid (Victoza/Saxenda), og man er derfor i gang med at gennemføre et omfattende fase 3-program i den indikation, kaldet Step.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Patientdata fra den 'virkelige verden' dokumenterer langtidsvirkning af vacciner fra ALK

I det største studie nogensinde af sin art dokumenterer patientdata fra den 'virkelige verden' langtidsvirkning i op til ni år af vacciner fra ALK. Hidtil har det ikke været muligt at vise i almindelige kliniske studier, hvor opfølgningsperioden er kortere, og den ny viden kan blive en krumtap i ALK’s dialog omkring pris og tilskud med myndigheder og betalere.   

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier