MedWatch

MSD's kræftvaccine godkendt til voksne amerikanere

De amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, har udvidet godkendelsen af Gardasil-9-vaccinen, der nu også kan bruges hos voksne af begge køn.

Foto: /Ritzau Scanpix/Mikkel Møller Jørgensen

Kvinder og mænd mellem 27 og 45 kan også have gavn af Merck/MSDs kræftvaccine Gardasil-9, der beskytter mod ni forskellige typer af Humant Papillovirus (HPV), der kan give blandt andet livmoderhalskræft.

Det skriver FDA i en meddelelse, efter at myndigheden har sagt god for, at vaccinen kan anvendes til også denne målgruppe.

Gardasil-9 blev godkendt i USA i 2014 og i EU i 2015, og har siden vundet indpas i blandt andet Danmark, hvor vaccinen blev valgt til det danske vaccinationsprogram, hvor piger mellem 12 og 17 år og bi- og homoseksuelle mænd mellem 15 og 19 gratis kan modtage vaccinen.

Fra sommeren 2019 vil også danske drenge i 12-årsalderen gratis kunne blive vaccineret.

Statens Serum Institut skiftede i 2017 leverandør til vaccinationsprogrammet, da MSD vandt et udbud, der betød, at selskabets Gardasil 9-vaccine erstattede GlaxoSmithKlines Cervarix-vaccine.

Regeringen vil også give MSD's HPV-vaccine til drenge

Danmark får ny leverandør af HPV-vaccine 

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Patientdata fra den 'virkelige verden' dokumenterer langtidsvirkning af vacciner fra ALK

I det største studie nogensinde af sin art dokumenterer patientdata fra den 'virkelige verden' langtidsvirkning i op til ni år af vacciner fra ALK. Hidtil har det ikke været muligt at vise i almindelige kliniske studier, hvor opfølgningsperioden er kortere, og den ny viden kan blive en krumtap i ALK’s dialog omkring pris og tilskud med myndigheder og betalere.   

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier