MedWatch

Læger: Eli Lillys nye data er gode, men Novos Ozempic har flere års forspring

To danske fedme- og diabeteslæger mener, at Eli Lillys nye data med et diabetesmiddel i fase 2 ser gode ud, men ser stadig, at Novo Nordisks Ozempic har en fordel. Slaget skal især stå på data om bivirkninger og hjertekarsygdomme.

Eli Lillys eksperimentelle diabetesmiddel LY3298176 viste i sidste uge data, der var så lovende, at konkurrenten Novo Nordisks aktie faldt 7 pct. | Foto: Vincent Kessler/Ritzau Scanpix

Overlæge Søren Nielsen fik sig torsdag en overraskelse, da han var blandt tilskuerne til medicinalselskabet Eli Lillys præsentation på diabeteskongressen EASD i Berlin.

"Det var et uventet højdepunkt på kongressen," siger Søren Nielsen, der til daglig er klinisk professor ved Steno Diabetes Center i Aarhus, til MedWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Patientdata fra den 'virkelige verden' dokumenterer langtidsvirkning af vacciner fra ALK

I det største studie nogensinde af sin art dokumenterer patientdata fra den 'virkelige verden' langtidsvirkning i op til ni år af vacciner fra ALK. Hidtil har det ikke været muligt at vise i almindelige kliniske studier, hvor opfølgningsperioden er kortere, og den ny viden kan blive en krumtap i ALK’s dialog omkring pris og tilskud med myndigheder og betalere.   

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier