Bioporto lancerer forsøg med nyretest til børn

Medicinalselskabet Bioporto har taget hul på et vigtigt forsøg, som kan udvide brugen af NGAL-testen til også at gælde børn. Topchef forventer medvind hos myndighederne.
Foto: PR
Foto: PR
AF RITZAU FINANS

Bioporto starter nu et vigtigt forsøg, der potentielt kan udvide brugen af selskabets NGAL-test til også at gælde børn under 18 år.

Det oplyser Bioporto tirsdag aften.

NGAL-testen har til formål at bestemme, om en patient lyder af akut nyreskade. I det nye forsøg skal Bioporto bruge NGAL-testen på en række gamle urinprøver fra børn og se, om den i tilstrækkelig grad rammer plet, i forhold til om de havde nyreskader eller ej.

Testen er godkendt i Europa, men ikke i USA, hvor myndighederne (FDA) afviste den i 2016. Bioporto sendte en ny ansøgning ind i juli 2018, som endnu ikke er færdigbehandlet.

Topchef Peter Mørch Eriksen regner med medvind hos myndighederne.

"Ved at indlede dette forsøg og forventeligt modtage en godkendelse fra FDA til brug i børn, vil vi kunne øge hastigheden, hvormed læger og klinikker kan bruge testen og opnå tidlig indikation af akut nyreskade i børn," udtaler han i en meddelelse.

Lanceringen af forsøget ændrer ikke Bioportos forventninger til 2018. Bioporto venter, hvis der kommer grønt lys, at sende en FDA-ansøgning om brug af testen til børn i første halvår af 2019.

Bioporto-chef om mulig ny kapital: "Næste fase klarer ikke sig selv"

Bioporto nedjusterer før eksamen hos FDA og overvejer frisk kapital 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også