MedWatch

Amerikanere får skrottet Abbvie-middel godkendt i Genmab-indikation

Det Boston-baserede biotekselskab Verastem Oncology har fået godkendt et aflagt Abbvie-middel mod blodkræft, som firmaet overtog gratis, og som i fase 3-studier blev sammenlignet med Genmabs Arzerra.

Foto: Colourbox

Et lille biotekselskab ved navn Verastem Oncology fra Boston-forstaden Needham har netop fået godkendt sit blodkræftmiddel duvelisib hos FDA, og dermed får Genmabs Arzerra endnu en konkurrent.

Det skriver branchemediet Fiercepharma.

Duvelisib var engang centrum i et samarbejde mellem de amerikanske selskaber Infinity Pharmaceuticals og Abbvie, hvor sidstnævnte betalte 1,7 mia. kr. i forskud.

Men selskaberne valgte senere at skrotte samarbejdet, fordi Abbvie ikke så nok værdi i midlet, og Verastem Oncology fik lov at tage over for nul kroner imod at Infinity Pharmaceuticals fik ret til milepælsbetalinger for 177 mio. kr. og encifrede royalties.

Verastem Oncology trak midlet igennem fase 3, hvor det blev holdt oppe imod og præsterede bedre end Genmabs årgamle middel Arzerra.

Nu har FDA så blåstemplet duvelisib som en sidst udvej til bekæmpelse af blodkræfttyperne CLL, SLL og FL, men ifølge Fiercepharma er der ikke meget, der tyder på, at duvelisib bliver en storsællert.

Medicinalselskabet Gilead har således lanceret et middel med en lignende virkningsmekanisme, som solgte for 450 mio. kr. i årets første seks måneder.

Derudover har FDA pålagt Verastem Oncology at inkludere fire potentielt dødelige bivirkninger i indlægssedlen, mens midlet er godkendt som en tredjelinjebehandling og derfor altså er en sidste udvej.

Verastem Oncologys aktie faldt derfor med 20 pct. på børsen i New York efter godkendelsen, men var også inden da steget næsten 200 pct. alene i år.

Genmab-middel fejler i kræftstudie

Novartis dropper salg af Genmab-middel uden for USA 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier