MedWatch

Astrazeneca-topchef påstår - fejlagtigt - at han er den dårligst betalte CEO i industrien

Pascal Soriot siger i et interview, at han er den dårligst betalte topchef i hele medicinalindustrien. Hans samlede lønpakke fra Astrazeneca på 78 mio. kr. i 2017 er dog markant mere, end Lars Fruergaard Jørgensen og Flemming Ørnskov fik fra Novo Nordisk og Shire i 2017.

Foto: AstraZeneca

"Sandheden er, at jeg er den lavest betalte CEO i hele industrien."

Sådan siger Astrazenecas adm. direktør Pascal Soriot ifølge Endpoints News i et langt interview med den britiske avis The Times.

"Jeg vil ikke beklage mig, men jeg og Emma (Walmsley, topchef for Glaxosmithkline, red.) er de lavest betalte i Europa og USA," tilføjer den franske direktør, som har en fortid i Roche og Sanofi-selskabet Aventis.

Den påstand holder dog ikke helt vand ved nærmere eftersyn.

En hurtig gennemgang af en række prominente, danske medicinaltopchefers lønpakker viser, at flere af dem måtte tage til takke med markant mindre i 2017.

Pascal Soriot fik i 2017 samlet 9,4 mio. pund, eller 78 mio. kr. - et fald på 34 pct. i forhold til året før - mens Emma Walmsley fik omtrent halvt så meget, nemlig 4,9 mio. pund, eller små 41 mio. kr., i sit første år som adm. direktør for Storbritanniens andet store medicinalselskab.

Til sammenligning beløb adm. direktør for Novo Nordisk Lars Fruergaard Jørgensens lønpakke sig i 2017 - hans første år på posten - til 22,4 mio. kr., mens Flemming Ørnskov, adm. direktør for Shire siden 2013, tjente samlet 5,26 mio. dollars, eller 33 mio. kr.

Hans lønpakke er blevet skåret fra små 17 mio. dollars i 2015 til godt 10 mio. dollars i 2016 for altså at blive næsten halveret i 2017.

Endelig kan det nævnes at danske Kåre Schultz fik 37,8 mio. kr. i posen fra Lundbeck i 2016, hans sidste hele år som topchef for den danske CNS-koncern.

Kåre Schultz kan dog i yderste instans se frem til en lønforhøjelse på 429 pct. i sit nye job som topchef for israelske Teva - et job som Pascal Soriot tidligere blev set som et yderst varmt emne til.

AstraZeneca-boss var bedst betalte medicinalchef i 2016

Medie: Schultz kan tjene en kvart milliard i Teva

Novos topledelse fik markant mere i lønposen i 2017

Allergan-boss ottedoblede løn trods kontroverser

Pfizer giver topchef 49 mio kr i bonus for at blive et år mere

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier