MedWatch

Mellemmænd skærer milliarder fra Novo i USA

Priskrigen på diabetesmedicin har kostet Novo Nordisk dyrt i USA, hvor særligt Tresiba er under pres fra de store, amerikanske medicinalindkøbere.

Foto: /Ritzau Scanpix/Linda Kastrup

De magtfulde amerikanske indkøbere har lagt så meget pres på priserne for diabetesmedicin, at Novo Nordisk i lig med mange andre selskaber på diabetesområdet er tvunget til at give store rabatter på sin medicin.

Det skriver Berlingske.

Et af de værst ramte produkter er insulinen Tresiba, som Novo, ifølge Bloomberg Intelligence, bliver nødt til at sælge med et prisafslag på 70 pct., mens ældre produkter som Levemir og Novolog bliver solgt med endnu større rabatter. Og den udvikling har kostet for aktionærerne.

”USA og prispresset på insulin kan i høj grad forklare den kursudvikling, der har været i Novo-aktien de senere år. Selskabet har leveret flere positive resultater fra pipelinen, men det er simpelthen blevet overskygget af prispresset og en stigende usikkerhed om prissætningen på insulin i det amerikanske sundhedssystem,” siger Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank.

Dermed står udviklingen i modsætning til Lars Rebiens ambitioner fra 2015, hvor han sagde, at det var utænkeligt, at Tresiba ville gå i rabatfælden på grund af midlets overlegne kvalitet. Men det mener medicinkøberne i USA tilsyneladende ikke, og ifølge Claus Henrik Johansen, senior porteføljeforvalter i Danske Bank, er der ikke udsigt til, at priskvalerne bliver mindre lige foreløbig.

Dansk biotekboss i USA: Farmaselskaberne ligger som de har redt

Novo-topchef ser muligheder i opgør med amerikanske mellemmænd

Novo-rivals rabatter sniger sig over 50 pct. 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier