MedWatch

Medie: Abacus Medicine fravælger Danmark og går på børsen i Tyskland

Den store danske parallelimportør Abacus Medicine vil ifølge Berlingske Business gennemføre en børsnotering i Frankfurt til en pris, der kan overstige 2 mia. kr.

Flemming Wagner, adm. direktør i Abacus Medicine. | Foto: PR

Mens vi efterhånden er vant til at se danske life science-selskaber fravælge det danske børsmarked og i stedet lade sig børsnotere i Sverige. Så ser det ud til, at den hastigt voksende parallelimportør Abacus Medicine vil gå i en anden retning – rent geografisk.

Selskabet, som har syvdoblet sit overskud før skat til mere end 45 mio. kr. siden 2013 og eftersigende længe har pønset på en børsnotering, har ifølge Berlingske Business planer om at lade sine aktier notere på børsen i Frankfurt i Tyskland til en pris, der kan runde 2 mia. kr.

Flemming Wagner, stifter og adm. direktør i Abacus Medicine, vil ikke bekræfte eller afvise børsplanerne, men skriver i en mail til Berlingske Business:

"Hvis vi skal fortsætte vores høje vækst, vil vi få brug for øget kapitalberedskab. Der er flere måder, vi kan gøre det på, og vi har endnu ikke besluttet, om det skal være via børsen og heller ikke hvilken børs."

Selskabet har ifølge mediet brug for kapital, da man blandt andet vil ind på nye markeder for ikke-registrerede lægemidler og forsyning af lægemidler til kliniske forsøg. Samtidig er Tyskland – Europas største medicinmarked – yderst vigtig for Abacus.

Så sent som i maj rykkede selskabet f. eks. et stort medicinlager fra Budapest i Ungarn til byen Velten lige ud for Berlin i Tyskland, hvor datterselskabet Abacus Medicine Berlin GmbH også holder til.

Berlingske Business påpeger, at beslutningen fra Abacus om at søge mod det tyske børsmarked er truffet på et tidspunkt, hvor det danske marked for børsnoteringer endelig er ved at komme op i tempo.

Inden for life science-området peger avisen på Symphogen, som i en række år har arbejdet hen mod en børsnotering, ligesom man mener at vide, at IO Biotech kan blive en børskandidat i 2019.

Medicinimportør pønser på børsnotering 

Medie: Parallelimportør jagter vækst og medejerskab i USA 

"Vi har svært ved at se, at vi ikke når milliarden i år" 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier