MedWatch

Bioporto stormer frem igen - aktien stiger 80 pct på to dage

Aktien i diagnostikselskabet Bioporto fortsætter med at stige, efter at den amerikanske investeringsbank Maxim Group har udarbejdet en positiv analyse om selskabet.

Bioportos adm. direktør Peter Mørch Eriksen kan glæde sig over, at aktien stiger for anden dag i træk på børsen, efter at selskabet har fået ros fra et amerikansk finanshus. | Foto: Bioporto

Bioporto er pludselig trådt frem i aktiemarkedets rampelys, efter at den mindre amerikanske investeringsbank Maxim Group har rost selskabet i en analyse til sine kunder.

Mandag steg Bioportos aktie 59 pct., og aktien fortsætter med at stige tirsdag formiddag, så den samlede stigning over de to dage nu lyder på 80 pct.

En aktie i Bioporto kostede tirsdag formiddag 6 kr. mod 3,3 kr., da børsen lukkede fredag.

Maxim Group skriver i sin analyse, at en aktie i Bioporto bør koste 19 kr. Analysen blev sendt ud torsdag til Maxim Groups kunder, men den blev først offentligt kendt, da Bloomberg rapporterede om analysen mandag.

Det er da også primært private, danske aktionærer, der køber op i Bioporto-aktien, fortælller Mads Zink, der er aktiehandelschef i Danske Bank.

"De største købere er Nordnet og Sydbank. Det er danske privatkøbere, der køber. De udenlandske har faktisk solgt netto," siger Mads Zink.

Ros fra utraditionelt finanshus

Maxim Group udarbejder primært analyser af mindre eller mellemstore virksomheder, som investeringsbanken mener har højt vækstpotentiale.

Det betyder, at selskabets analytikere dækker et virvar af selskaber, og at købsanbefalingerne er behæftet med høj risiko.

Analytikeren bag rapporten om Bioporto, Jason McCarthy, dækker eksempelvis 51 selskaber og anbefaler sine kunder at købe eller beholde aktier i dem alle sammen. Han betegner selv en investering i Bioporto som "spekulativ."

På sin egen hjemmeside fremhæver Maxim Group en rapport fra marts fra netop Jason McCarthy som eksempel på sit analysearbejde. I den rapport anbefaler analytikeren, at man køber aktier i det lille biotekselskab Sellas Life Sciences Group, som på det tidspunkt kostede 4,79 dollar, men som Maxim Group mente burde koste 13 dollar.

I dag, seks måneder senere, koster aktien i Sellas Life Sciences Group 1,18 dollar.

Bioportos adm. direktør Peter Mørch Eriksen forklarede mandag, at Maxim Group havde bedt om et møde med selskabet, og at finanshuset har udarbejdet analysen af egen drift og uden betaling fra Bioporto.

Amerikansk finanshus ser guld i Bioportos nyretest – aktien stiger 59 pct

Bioporto-chef om mulig ny kapital: "Næste fase klarer ikke sig selv"

Bioporto-chef drømmer om milliarderne, men FDA kan stikke en kæp i hjulet 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier