MedWatch

Amerikansk finanshus ser guld i Bioportos nyretest – aktien stiger 59 pct

Investeringsbanken Maxim Group har udarbejdet en analyse af danske Bioporto, hvori vurderingen lyder, at selskabet er fem gange mere værd end den nuværende markedsværdi. Aktien stiger.

Hellerup-selskabet Bioporto får rosende ord fra en mindre amerikansk investeringsbank. | Foto: Bioporto

Opdateret 16:35 med kommentar fra Bioportos adm. direktør og uddybning af Maxim Groups analyse.

Diagnostikselskabet Bioporto har tiltrukket sig opmærksomhed fra den anden side af Atlanten, hvor investeringsbanken Maxim Group har udarbejdet en analyse af selskabets forretning og aktie.

Her opfordrer Maxim Group sine kunder til at købe Bioporto-aktien og vurderer, at selskabets aktie bør koste 19 kr., hvilket tilsiger en stigning på 470 pct. fra fredagens lukkekurs på 3,33 kr.

Vurderingen afspejler, at Maxim Group har store forventninger til Bioportos hovedprodukt, NGAL-testen, som kan spore risiko for nyreskader i en blod- eller urinprøve.

Maxim Group skriver i sin analyse, at NGAL-testen er hurtigere end de gængse metoder til at spore nyreskader i USA, og at den derfor kan redde patienter, som i dag ville dø. Samtidig fremhæver finanshuset, at NGAL-testen fungerer med de mest udbredte blod- og urinprøveapparater, så de fleste hospitaler ikke skal købe nyt udstyr for at bruge testen.

Finanshuset estimerer desuden, at der foretages 200 millioner nyretest om året på verdensplan, og vurderer på den baggrund, at Bioporto med en markedsandel på 20 pct. kan se frem til en omsætning på 800 mio. dollar (5,1 mia. kr.)

Før nogen af de scenarier kan blive til virkeligheden, skal NGAL-testen først igennem en eksamen hos FDA, som lige nu vurderer, om testen kan godkendes til salg på det amerikanske marked. Bioporto forventer svar på den vurdering, inden året er omme.

Efter Maxim Groups udmelding steg Bioportos aktie voldsomt på børsen i København. Da børsen lukkede mandag, var aktien steget 59 pct.

Kaldte Bioporto-chef til møde

Bioportos adm. direktør Peter Mørch Eriksen fortæller til MedWatch, at selskabet er kommet på Maxim Groups radar, mens han har været i USA for at promovere selskabets NGAL-test.

"Jeg har brugt en del tid på at snakke med forskellige investment bankers rundt omkring for at høre, hvad de siger om biomarkørmarkedet i USA. Og så har nogen af dem spurgt, om vi vil komme forbi og tale om Bioporto og vores produkt, så det har vi gjort. Rapporten er så noget, de selv har lavet. Der er ingen betaling involveret," siger Peter Mørch Eriksen.

Ifølge direktøren er forudsætningerne for Maxim Groups kursmål realistiske at opnå.

"Hvis vi kigger på deres analyser, så er det ikke skudt helt ved siden af i forhold til det, vi selv arbejder med," siger han.

Ramte skævt i eget eksempel

Maxim Group blev stiftet i 2002 som et spinout af finanskæmpen Investec og har i dag 285 ansatte. Investeringsbankens kunder er primært små- og mellemstore virksomheder, ligesom selskabets aktieanalyser også primært dækker mellemstore virksomheder og virksomheder med højt vækstpotentiale.

Umiddelbart skal Bioportos investorer håbe, at Maxim Group rammer bedre med sin analyse af det danske selskab end med den analyse, som selskabet på sin hjemmeside selv fremhæver som eksempel på sit analysearbejde.

Den analyse blev foretaget i marts i år og lød på, at man burde købe aktier i det lille biotekselskab Sellas Life Sciences Group, som på det tidspunkt kostede 4,79 dollar, men som Maxim Group mente burde koste 13 dollar.

I dag, seks måneder senere, koster aktien i Sellas Life Sciences Group 1,26 dollar.

Bioporto stormer frem igen - aktien stiger 80 pct på to dage 

Mere fra MedWatch

Nye insulintilskud bekymrer Diabetesforeningen

Diabetesforeningen er utilfredse med Medicintilskudsnævnets indstilling til en revurdering af tilskud for diabetesmidler, som patientforeningen anser som en spareøvelse uden hensyntagen til patienterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier