MedWatch

Flere end 20 selskaber bød på rettigheder fra Zealand Pharma

Zealand Pharmas salg af rettigheder til milepælsbetalinger og royalties fra salget af to Sanofi-produkter tiltrak interesse fra flere end 20 interesserede købere.

Zealand-topchef Britt Meelby Jensen kunne vælge mellem flere end 20 interesserede købere til selskabets rettigheder til betalinger fra Sanofi.

Der var flere om buddet, da Zealand Pharma gik på jagt efter en køber til dets rettigheder til milepæle og royalities fra Sanofi fra salget af diabetesmidlerne Soliqua og Lyxumia.

I det skriver Dagbladet Børsen.

I sidste ende løb virksomheden Royality Pharma dog med rettighederne, der nu bliver del af virksomhedens guldrandede forretning med at opkøbe royalities fra virksomheder, der blandt andet har givet Royality Pharma ret til dele af indtægterne fra 21 blockbustermidler - det vil sige midler, der solgte for over 1 mia. dollar sidste år.

"Jeg kan desværre ikke kommentere, hvem der har budt og hvorfor. For os var det primære at lave en aftale med dem, som ville betale mest," siger Britt Meelby Jensen, adm. direktør i Zealand Pharma, til avisen.

Hele processen med at finde en køber tog nogle måneder.

Zealands royaltykøber tjener milliarder på verdens bedst sælgende lægemidler

Zealand-topchef efter milliardsalg: "Nu skal vi levere på vores pipeline og vise værdien"

Analytiker om Zealands milliardsalg: De har brug for pengene nu

Zealand sælger retten til royalties på diabetesmidler for 1,3 mia 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier