MedWatch

Medicinalselskab med rødder i ØK skal udvikle infektionsmidler med tyskere

København-baserede Xellia Pharmaceuticals, der har rødder i efterkrigstidens Østasiatisk Kompagni og i dag er ejet af Novo Holdings, har indgået et partnerskab med et tysk biotekfirma om at udvikle infektionsmidler.

Medicinalselskabet Xellia Pharmaceuticals producerer primært antibiotika og skal nu finde nye lægemidler mod infektionssygdomme i samarbejde med tyske Leukocare. | Foto: Xellia Pharmaceuticals

Medicinalselskabet Xellia Pharmaceuticals har indgået en partnerskabsaftale med det tyske biotekselskab Leukocare om at udvikle lægemidler mod infektionssygdomme.

Det skriver Xellia, der holder til i København, i en pressemeddelelse.

Xellia producerer både aktivstoffer til brug i infektionsmidler, samtidig med at firmaet er ved at opbygge sin egen pipeline af lægemidler mod infektionssygdomme.

Partnerskabet med Leukocare skal føre til opdagelsen af nye lægemiddelkandidater til Xellias pipeline, som indtil videre består af et middel i klinikken og to prækliniske midler.

Xellia beskæftiger ca. 500 medarbejdere på fabrikker og laboratorier i Danmark, Ungarn, Kina og USA og omsatte sidste år for 1,9 mia. kr.

Xellia fik sit nuværende navn i 2008, men udspringer af en sammenlægning i 80'erne mellem det norske Apothekernes Laboratorium fra 1903 og det danske medicinalselskab Dumex, som blev stiftet af den nu forfaldne handelskæmpe Østasiatisk Kompagni (ØK) i 1946.

I 2014 brugte Novo Holdings 4 mia. kr. på at købe aktiemajoriteten i Xellia, der dengang havde et underskud i regnskaberne på 384 mio. kr., men i 2017 leverede et overskud på 91 mio. kr.

Rekordhøjt salg for Novo Holdings-opkøb

Xellia opruster danske faciliteter med trecifret millionbeløb 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier