MedWatch

Medicinalselskaber kritiserer Medicinrådet: Risikerer at bryde loven

Medicinrådet vil gennemgå evidensen for brug af et off-label-præparat i ny behandlingsvejledning, og det har fået medicinalfirmaerne Roche og Biogen til at kritisere Rådet for at risikere at bryde loven. I sit svar til selskaberne imødekommer Rådet henvendelserne, men det er ikke nok for Roche, der kræver yderligere præcisering.

Medicinalselskaberne Roche og Biogen mener ikke, at off-label-præparatet rituximab bør indgå i behandlingsvejledningen og henstiller til, at præparatet udgår af vejledningen.

Medicinrådet risikerer at bryde loven og handle i strid med gældende regelsæt.

Så klar er meldingen fra medicinalselskaberne Roche og Biogen, der i to separate breve kritiserer Medicinrådet for potentielt at risikere at bryde Lægemiddelloven og EU-retten, hvis man vælger at anbefale såkaldt off-label brug af et lægemiddel til behandling af en sygdom, lægemidlet ikke er godkendt til.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Patientdata fra den 'virkelige verden' dokumenterer langtidsvirkning af vacciner fra ALK

I det største studie nogensinde af sin art dokumenterer patientdata fra den 'virkelige verden' langtidsvirkning i op til ni år af vacciner fra ALK. Hidtil har det ikke været muligt at vise i almindelige kliniske studier, hvor opfølgningsperioden er kortere, og den ny viden kan blive en krumtap i ALK’s dialog omkring pris og tilskud med myndigheder og betalere.   

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier