MedWatch

Medicinalindustrien støtter forslag om medicinordinerende farmaceuter

Et forslag fra Sundheds- og ældreministeriet om at lade farmaceuter forlænge patienters behandling med visse lægemidler falder i god jord hos Lægemiddelindustriforeningen.

Foto: Mads Nissen

Medicinalindustriens brancheorganisation, Lif, bakker op om et forslag fra Sundheds- og ældreministeriet, der ønsker at give farmaceuter beføjelser til blandt andet at genordinere et begrænset udvalg af lægemidler.

Det skriver Dagens Pharma.

"Der er i lovforslaget tale om patienter, der allerede er i en stabil behandling, og for dem vil det betyde, at hele genordinationen og udleveringen af medicin bliver langt mere fleksibel. Og ved at udnytte farmaceuternes kompetencer og store viden om medicin, har lovændringen potentiale til at lette presset på de praktiserende læger, som i forvejen er udfordrede på kapaciteten," siger chefkonsulent i Lif, Søren Beicker Sørensen i en pressemeddelelse.

For at genordinere medicin skal farmaceuter gennemføre et kursus i behandlerfarmaci og vil derefter få titel af behandlerfarmaceuter.

Lovforslaget har været sendt i høring, hvor blandt andre Lægeforeningen udtrykker sig mere skeptisk om forslaget.

Regeringen vil lade farmaceuter udskrive medicin 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier