MedWatch

Britisk biotekfirma skal afprøve psykedelisk stof i fase 2 mod depression

Det britiske biotekselskab Compass Pathways har fået grønt lys fra FDA til at udføre et fase 2-studie mod depression med stoffet psilocybin, der er det aktive stof i psykedeliske svampe.

Psilocybin er det aktive stof i psykedeliske svampe og bliver nu afprøvet som lægemiddel mod depression. | Foto: Colourbox

Et noget atypisk klinisk studie er under opsejling efter at det britiske biotekselskab Compass Pathways har fået lov af FDA til at gennemføre et fase 2-studie med psilocybin, der er det aktive stof i psykedeliske eller "magiske" svampe.

Det skriver Compass Pathways i en pressemeddelelse.

Biotekselskabet fra London skal afprøve psilocybin som lægemiddel mod depression hos 216 patienter. Selskabets behandling består både af doseringer med psilocybin og sideløbende støtte fra en psykolog.

"Behandlingsresistent depression påvirker mere end 100 millioner mennesker. Det er et kæmpestort, uopfyldt behov, og studiet her vil lære os mere om, hvordan denne nye tilgang kan adressere det," skriver George Goldsmith, der er bestyrelsesformand og medstifter af Compass Pathways, i pressemeddelelsen.

Studiet skal efter planen foretages på op til 15 lokationer i Europa og USA, og selskabet har nu fået godkendt studiet hos sundhedsmyndighederne i USA, Storbritannien, Holland og Canada.

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier