MedWatch

Danske MC2 puster Leo i nakken med positive fase 3-data i psoriasis

Nye fase 3-data lover godt for MC2 Therapeutics nye håb inden for psoriasishandling i en omsværmet lægemiddelklasse, hvor Leo Pharma nu ser ud til at få en seriøs udfordrer på det milliard dollar store psoriasismarked.

Foto: Colourbox

Det tegner lyst for MC2 Therapeutics lægemiddelkandidat MC2-01 Cream, der i et fase 3-studie har vist sig både bedre end og mere behagelig at bruge end Leo Pharmas markedsførende psoriasismiddel, Taclonex.

Det oplyser MC2 Therapeutics i en meddelelse.

Psoriasis-cremen MC2-01 er et nyt lægemiddel baseret på den kendte kombinationsbehandling med calcipotriol og betamethason dipropionat.

Lægemidlet kommer imidlertid i en ny formulering, der gør det muligt at lave en behandling som – i modsætning til eksisterende produkter – hurtigt tørrer ind og ikke fedter huden.

Det globale marked vurderes at være på omtrent 2,5 mia. dollar (16 mia. kr.). Leo Pharma solgte topikale psoriasislægemidler for ca. 3,5 mia. kr. i 2017.

I fase 3-forsøget fra MC2 Therapeutic indgik 796 patienter med psoriasis, hvor halvdelen blev behandlet med den eksperimentelle psoriasis-creme fra MC2 Therapeutic, mens den anden halvdel fik påsmurt Leo Pharmas Taclonex-creme.

Efter 8 ugers behandling udviste den første gruppe en signifikant forbedring sammenlignet med Taclonex i forhold til både virkning og bekvemmelighed, sådan at både det primære og sekundære effektmål blev nået.

De bivirkninger, der blev observeret under forsøget, var ifølge selskabet, forudsigelige farmakologiske klasseeffekter, der typisk er forbundet med calcipotriol og topiske kortikosteroider. Sikkerhedsprofilen af MC2-01-cremen lignede således den, der gælder for Leo Pharmas Taclonex, oplyser Hørsholmselskabet.

”Vi er yderst tilfredse med disse data fra head-to-head-undersøgelsen af MC2-01 Cream versus Taclonex, hvor MC2-01 Cream viser markant superiositet," siger Jesper J. Lange, adm. direktør for MC2 Therapeutics i meddelelsen.

Op mod 2,5 - 3 pct. af verdens befolkning lider i dag af psoriasis, og af disse bruger op mod 90 pct. en såkaldt topikal behandling, hvor et middel smøres på kroppen. Det er denne store gruppe af patienter, der i udgangspunktet er et muligt marked for MC2-01-cremen.

Bag det danske biotekselskab står blandt andre Danfoss-familien med Jørgen Mads Clausen i spidsen og tidligere Radiometer-ejer Johan Schrøder.

Foruden psoriasis-cremen MC2-01 består MC2 Therapeutics pipeline af yderligere fire potentielle lægemidler rettet mod psoriasis, tørre øjne og tør, kløende hud.

Radiometer- og Danfoss-familierne støtter dansk Leo-rival 

Rigmandsselskab med stor lægemiddeldrøm: "Vi tror på, at vi kan sætte en ny standard i industrien"

Dansk biotekselskab har taget eget lægemiddel til fase 3 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier