MedWatch

Mængderabatter giver industrien nye muligheder for at nå patienter

Der kan opnås bedre behandling af flere patienter, men til en lavere pris per patient, når markedsmekanismerne om mængderabat tages i brug. Det er Medicinrådets behandlingsvejledning af patienter med kronisk hepatitis C et slående eksempel på.

På grund af udsigt til et større volumen har medicinalselskaber prissat sin medicin mod hepatitis C lavere end tidligere. Alle patienter med sygdommen bliver derfor nu tilbudt behandling. | Foto: Morten Flarup / Jyllands-Posten

Da Medicinrådet ovenpå et Amgros-udbud for nyligt traf beslutning om, at alle patienter med kronisk hepatitis C nu skal tilbydes behandling, skete det til en usædvanlig lav pris per patient, fordi der er blevet forhandlet både priser og mængde.

Ved at lægge op til behandling af hele målgruppen på 7.500 patienter – og ikke som hidtil kun de patienter med tegn på følgesygdom af hepatitis C - fik man en mere attraktiv pris på lægemidlet fra producenten, som på sin side nu får mulighed for at nå flere patienter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

EU-lande blåstempler nye beføjelser til agentur

Det europæiske center for sygdomsforebyggelse og -kontrol, ECDC, får nu nye muskler til kontrol og netværksopbygning i kampen mod fremtidens epidemier. ”Dagens aftale er lig med state-of-the-art overvågning,” siger EU-topfolk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier