MedWatch

Radiometer- og Danfoss-familierne støtter dansk Leo-rival

Inden for to år kan MC2 være på markedet med en seriøs udfordrer til Leo Pharmas psoriasisbehandlinger – og projektet er indtil videre støttet med 500 mio. fra familierne bag Radiometer og Danfoss.

Foto: Colourbox

Med cirka en halv mia. kr. i ryggen fra to af Danmarks største industrifamilier, familierne bag Danfoss og Radiometer, har MC2 Therapeutics haft solid opbakning til udviklingen af et nyt lægemiddel til behandling af psoriasis. Og nu står selskabets middel også til at blive en vigtig udfordrer til Taclonex fra Leo Pharma.

Det skriver Børsen.

Midlet er netop kommet igennem studier, som viser, at MC2 Therapeutics leverer en psoriasiscreme, som patienterne hellere vil bruge, og som virker bedre end Taclonex. Og hos Leo Pharma siger forskningsdirektøren da også, at man holder godt øje med adm. direktør Jesper J. Lange og det øvrige MC2-hold.

"Vores markedsresearch peger i retning af, at vi kan tage 26 pct. af hele det topikale psoriasismarked, selv om jeg ved, at man skal tage sådan noget med et gran salt," siger Jesper J. Lange. Det samlede marked for topikal psoriasisbehandling vurderes til at være på 16 mia. kr. årligt.

Fordi MC2 har haft Radiometer- og Danfoss-familiernes opbakning, har selskabet, i modsætning til mange andre nye virksomheder i lignende situation, også haft så solid en økonomisk situation, at man ikke har været nødt til at tage nogen hastige beslutninger. Selskabet er for øjeblikket i gang med at vurdere, om man skal gå frem alene eller prøve at inddrage en partner fra big pharma.

Danfoss-familien ejer 53 pct. af MC2 Therapeutics, mens Radiometer-familien ejer den resterende del.

Danske MC2 har færdigrekrutteret til fase 2-forsøg 

Dansk biotekselskab har taget eget lægemiddel til fase 3

Leo-chef efter kæmpeopkøb: "En historisk milepæl for Leo Pharma" 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier