MedWatch

Novo Nordisk Fonden køber sig ind i børsen i Israel

Novo Nordisk Fonden er gået med i et syndikat af investorer, som står til at overtage små 40 pct. af børsen i den israelske by Tel Aviv. Det skal bane vejen for, at børsen selv bliver et børsnoteret selskab. Hos Novo Holdings ser man det som "en god langsigtet investering".

Foto: Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden vil inden længe eje en portion af aktierne i børsen i den israelske by Tel Aviv, hvor blandt andet medicinalselskabet Teva med tidligere Novo Nordisk-direktør Kåre Schultz i spidsen er noteret.

Ifølge Reuters har de israelske børsmyndigheder således har sagt god for, at en gruppe af investorer bestående af blandt andre den danske fond kan overtage små 40 pct. af børsen.

Det amerikanske investeringsselskab Manikay Partners vil købe 19,99 pct. af aktierne i Tel Aviv Stock Exchange (TASE), mens yderligere 18,8 pct. vil blive overtaget af Sunsuper PTY Ltd, Moelis Australia Asset Management Ltd, Dalton Investments LLC og Novo Nordisk Fonden, som hver vil eje 4,69 pct.

TASE var tidligere ejet af dets medlemmer, men det ophørte i september sidste år, og siden har man styret mod en børsnotering i 2019. Det skal aktiesalget netop være med til at facilitere.

Novo Nordisk Fonden og de tre andre mindre aktionærer vil tilsammen købe yderligere 32,9 pct. af aktierne i TASE, som vil være bundet i en "trust" og skal sælges igen i forbindelse med børsnoteringen næste år. Dermed overtager Novo Nordisk Fonden samlet en andel på 12,8 pct. af TASE.

En langsigtet investering

Morten Beck Jørgensen, der er managing director for finansielle investeringer i Novo Holdings - selskabet der forvalter Novo Nordisk Fondens milliarder - oplyser i en e-mail til MedWatch, at man ser den israelske børs "som en god langsigtet investering", og at man derfor vil holde fast i de 4,69 pct. af aktierne efter en børsnotering.

Der er ikke blevet meldt noget ud om, hvor meget de nye ejere betaler for deres aktieandele i TASE, og Morten Beck Jørgensen vil heller ikke ud med de økonomiske detaljer.

Ifølge Reuters vurderer aktiesalget TASE til en samlet værdi på 551 mio. israelske shekel, svarende til til 981 mio. kr. ved dagskursen. Det giver altså Novo Nordisk Fondens langsigtede investering på 4,69 pct. af aktierne en aktuel værdi på 46 mio. kr. Mens værdien af hele andelen på 12,8 pct. lyder på 125,6 mio. kr.

Novo Nordisk Fonden vil bruge op til 400 mio på at hjælpe udsatte unge 

Lars Rebien breder Novo-fondens milliarder ud: "Det er vores mandat" 

Tidligere Novo-formand skal stå i spidsen for fondens bioteksats 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier