MedWatch

Britisk medicinalindustri: EU gambler med sikkerheden

Direktøren for den britiske medicinalindustris brancheforening advarer mod et scenarie, hvor Storbritannien udelukkes for det europæiske samarbejde på medicinalområdet efter brexit.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Ikke kun Storbritannien vil lide under en skilsmisse fra EU, hvor båndene til det europæiske samarbejder på medicinalområdet skæres. Også de resterende EU-lande risikerer at miste afgørende viden om lægemidlet og sygdom opsamlet i Storbritannien.

Det siger Mike Thompson, adm. direktør i den britiske pendant til Lægemiddelindustriforeningen, Association of the British Pharmaceutical Industry, til mediet Politico.

Som forhandlingerne mellem EU og den britiske regering står nu, vil Storbritannien efter brexit blive udelukket fra den fællesuropæiske overvågning af lægemidlers sikkerhed, såkaldt pharmacovigilance.

Ifølge Thomson kommer 38 pct. af indberetningerne til den fælles overvågning i dag fra britiske læger og hospitaler – og disse indberetninger vil EU-landene blive afskåret fra, når brexit bliver en realitet.

"Der kommer en tid, hvor man er nødt til at skubbe forhandlingerne til side og tænker over konsekvenserne for patienterne," siger Mike Thompson til mediet.

Han opfordrer ligeledes til, at EU og Storbritanniens gensidige anerkendelse af de respektive procedurer for kvalitetskontrol, sådan at virksomheder, der opererer på tværs af grænsen mellem EU og Storbritannien, ikke skal opbygge yderligere og bekostelige faciliteter til kvalitetskontrol.

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Patientdata fra den 'virkelige verden' dokumenterer langtidsvirkning af vacciner fra ALK

I det største studie nogensinde af sin art dokumenterer patientdata fra den 'virkelige verden' langtidsvirkning i op til ni år af vacciner fra ALK. Hidtil har det ikke været muligt at vise i almindelige kliniske studier, hvor opfølgningsperioden er kortere, og den ny viden kan blive en krumtap i ALK’s dialog omkring pris og tilskud med myndigheder og betalere.   

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier