MedWatch

Express Scripts vil være eksklusiv distributør af dyre genterapier mod hæmofili

USA's største indkøbsorganisation, Express Scripts, vil ifølge sin medicinske direktør være eksklusiv distributør af nye genterapier mod hæmofili på det amerikanske marked.

Foto: Express Scripts/PR

Den amerikanske virksomhed Express Scripts er bedst kendt som landets største indkøbsorganisation – eller pharmacy benefit manager – med en forretningsmodel centreret omkring at presse priserne på lægemidler for at sikre besparelser for sine kunder, forsikringsselskaber og sundhedsplaner.

Men nu aner selskabet et nyt forretningsområde i at blive distributør af de nye genterapeutiske behandlinger mod blødersygdommen hæmofili, som med hastige skridt nærmer sig markedet.

Det siger selskabets medicinske direktør, Steven Miller, til Reuters.

Et fantastisk tilbud

Flere analytikere spår ifølge nyhedsbureauet, at prisen på disse nye genterapier fra selskaber som Biomarin, Spark Therapeutics og Bluebird Bio vil lande mellem 1-1,5 mio. dollars per patient - altså op mod 10 mio. kr.

De forventes at ramme det amerikanske marked omkring 2019 eller 2020, og når det sker, vil Express Scripts ifølge Steven Miller være eksklusiv distributør af behandlingerne - noget som man allerede fører samataler med selskaberne om.

Steven Miller hæfter sig ikke så meget ved den forventet høje pris på produkterne, men mere det faktum, at de potentielt set kan være en kur mod en ellers kronisk sygdom.

"Selv hvis de kræver 1 mio. dollars, så er det et fantastisk tilbud. Så der vil være nogle genterapier, hvor det vil stå helt klart, at alle, som har den sygdom, skal have behandlingen," siger han til Reuters.

I USA alene er der omkring 20.000 mennesker, som lider af hæmofili.

Kan sikre kommerciel succes

I de senere år har man set en række nye, effektive behandlinger med høje prisskilte ramme markedet, og flere af disse har haft det svært rent kommercielt.

Steven Miller mener, at Express Scripts ved at arbejde tæt sammen med de mindre genterapiselskaber kan sikre disse kommerciel succes med deres produkter.

Man er allerede eksklusiv distributør af genterapien Luxturna fra Spark, som koster 850.000 dollars per patient. Men Steven Miller understreger, at Express Scripts' specialty pharma-forretning, som står for distributionen, er separat fra dets PBM-forretning.

FDA vil sætte fart i udvikling af gen- og celleterapier: Starter med hæmofili

Novartis køber rettighederne til milliondyr genterapi

Sparks genterapi vil koste godt 5 mio. kr.

Spark modtager historisk godkendelse til genterapi

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier