MedWatch

Finanshus: ALK's strategimål er opnåelige - men det går langsomt i USA

Hos finanshuset Jeffries er man glad for de finansielle resultater, som danske ALK har fremlagt onsdag, men den langsomme ibrugtagning af selskabets tablet til behandling af hustøvmideallergi vækker lidt bekymring.

Foto: PR, ALK

Allergivaccineselskabet ALK-Abéllo har onsdag morgen fremlagt regnskab for andet kvartal, og tallene heri var generelt set bedre, end hvad analytikerne havde regnet med.

"Omsætningen i andet kvartal slog estimaterne, primært drevet af salget af SCIT- og SLIT-dråber i Europa, og sammen med en disciplineret priskontrol gav det er mindre tab," skriver analysehuset Jefferies i en kommentar.

De ældre allergivacciner, der tages som injektion eller i dråbeform, solgte i kvartalet for 410 mio. kr., hvor Jefferies havde forventet, at omsætningen ville nå 361 mio. kr.

Bundlinjen viste et underskud på 17 mio. kr., hvilket var væsentlig mindre, end hvad analysehuset havde regnet med. Jefferies havde forventet et underskud på 104 mio. kr.

ALK er i gang med at gøre sit indtog på det amerikanske marked, som skal gøre det til selskabets største. Det er en del af en strategiplan, som blev præsenteret i december.

"Vi tror, at strategiplanens mål er opnåelige, men på grund af en knap så hurtig adoption af Odactra (tablet til behandling af husstøvmideallergi, red.) på det amerikanske marked forventer vi, at aktien vil forblive inden for intervallet," skriver analysehuset.

I 2018 er målet, at 5000 amerikanske allergikere skal begynde på Odactra. Ved udgangen af andet kvartal havde 2700 påbegyndt behandling mod husstøvmideallergi med selskabets tablet.

Jefferies har et kursmål på 850 kr. for ALK-aktien og anbefaler et "hold". Onsdag kort efter klokken 11 handles aktien til 1168 kr. efter en stigning på 8,4 pct.

Topchef om transformation af ALK: "Skal være mere end blot et allergi-immunterapiselskab" 

Analytiker: ALK's helårsresultat kan blive højere end ny prognose

ALK slår analytikerforventninger og opjusterer en anelse 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier