MedWatch

Overlæges penicillin-test til gravide bliver rullet ud på landets hospitaler

Overlæge Mohammed Kalil fra Kolding Sygehus har udviklet en test, der kan bestemme, om det er nødvendigt at behandle gravide med penicillin. Testen skal nu tages i brug på hospitaler på tværs af landet

Foto: Ritzau Scanpix/Kristian Brasen

Mohammed Kalil, der er overlæge på Kolding Sygehus, har udviklet en dna-test, som har vist sig både at spare penge og skåne gravide fra unødvendig behandling med penicillin, og derfor bliver prøven nu rullet ud på landets hospitaler.

Det skriver DR.

Testen kan bestemme, om der er behov for, at gravide skal modtage penicillin for at forhindre at smitte deres børn med streptokokker.

På Kolding Sygehus har det betydet, at sygehuset nu bruger 70 pct. mindre penicillin på fødestuen, og det er ikke bare godt for pengekassen, men også for de patienter, der før ville have fået penicillin uden at have brug for det.

På den måde kan patienterne nemlig undgå resistens og "en række afledte bivirkninger, der opstår, fordi vi påvirker de gode bakterier i tarmen," siger Hans Jørgen Kolmos, der er professor og overlæge i klinisk mikrobiologi på Odense Universitetshospital, til DR.

Mohammed Kalils test bliver nu taget i brug i Aabenraa, Esbjerg, Aarhus og Roskilde, mens den senere på året skal fremvises på en international konference i Helsinki i Finland.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier